Konzervek, savanyúságok (268)
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Ár

219 Ft
219 Ft
16900 Ft
16900 Ft

Szűrések
Rio Mare tonhaldarabok 80 g olívaolajban
699 Ft / db
13 442 Ft / kg
1 karton = 96 db
05. 31-ig
Bonduelle zöldborsó konzerv 400 g zsenge
749 Ft / db
2 826 Ft / kg
1 karton = 12 db
Happy Frucht csicseriborsó konzerv 400 g
399 Ft / db
1 663 Ft / kg
1 karton = 12 db
Rio Mare tonhaldarabok 3x80 g citromlével és fekete borssal
1 990 Ft / db
12 756 Ft / kg
1 karton = 32 db
05. 31-ig
Bonduelle cékla üveges 540 g ecetes, szeletelt
999 Ft / db
3 330 Ft / kg
1 karton = 6 db
Bonduelle Vapeur csicseriborsó konzerv 310 g
699 Ft / db
2 638 Ft / kg
1 karton = 12 db
Globus vagdalthús 130 g csípős
529 Ft / db
4 069 Ft / kg
1 karton = 24 db
Rio Mare Paté tonhalpástétom 100 g
1 399 Ft / db
13 990 Ft / kg
1 karton = 12 db
Bonduelle családi vörösbab konzerv 800 g natúr
1 319 Ft / db
2 748 Ft / kg
1 karton = 12 db
Kühne pepperóni 300 g csípős zöld
1 799 Ft / db
10 903 Ft / kg
1 karton = 10 db
Vecon padlizsán köret 550 g csípős
1 499 Ft / db
2 725 Ft / kg
1 karton = 12 db
Bonduelle fehér bab konzerv 400 g
669 Ft / db
2 676 Ft / kg
1 karton = 12 db
Orsi libamáj Páté 50 g almaszirommal
699 Ft / db
13 980 Ft / kg
1 karton = 24 db
Orsi kacsamájpástétom 50 g
899 Ft / db
17 980 Ft / kg
1 karton = 24 db
Bonduelle vörösbab konzerv 400 g
799 Ft / db
3 329 Ft / kg
1 karton = 12 db
Sadu vegán pástétom 200 g paprikával
549 Ft / db
2 745 Ft / kg
1 karton = 6 db
Bonduelle Gold morzsolt csemegekukorica konzerv 170 g
529 Ft / db
3 779 Ft / kg
1 karton = 12 db
Medo meggybefőtt 680 g magozott
799 Ft / db
2 283 Ft / kg
1 karton = 8 db

Konzerv zöldségek, befőttek, készételek, savanyúságok a GRoby választékában! Tudtad, hogy a konzerválás technológiája és folyamata már az 1800-as években ismert volt?

A konzerv, illetve a konzerválás folyamata Nicolas Appert találmánya. Az 1800-as évek elején már a francia haditengerészek is fogyasztották ezeket a tartós élelmiszereket, mivel hosszú hónapokig járták a tengereket, óceánokat, már akkor úgy tűnt, ez a módszer beváltja a hozzá fűzött reményeket. Az ételek ugyanis nem romlottak meg és a hosszú utak okozta vitamin és tápanyaghiányra is megoldást adtak.

Ma már szinte minden élelmiszer konzerválható. De hogyan is történik mindez? Milyen technológia az alapja a konzerválásnak? A konzerválás egy olyan módszer, melynek célja, hogy hosszú távra megőrizze az élelmiszert egy légmentesen záródó edényben. Mivel az erre használatos edény (üveg, fém etc.) légmentesen zárt, kémiai tartósítószerek csak ritkán szükségesek. Ehelyett különböző módszereket alkalmaznak, hogy megakadályozzák az élelmiszer romlását, például melegítést, fagyasztást vagy szárítást. Általában az alacsony savtartalmú élelmiszerek, mint a zöldségek, a tenger gyümölcsei és a hús magas hőmérsékleten történő sterilizálást igényelnek, mely elpusztítja a káros baktériumokat. Viszont a magas savtartalmú élelmiszerek, mint a gyümölcsök vagy a már kész savanyúság, biztonságosan forrásban lévő vízfürdővel konzerválhatóak, mert az élelmiszerek savtartalma további védelmet nyújt a baktériumok ellen. Manapság már nem kell attól tartani, hogy a konzervekben található élelmiszerek egészségtelenek lennének, mert már nagyon modern és megbízható módszerekkel történik a „tartósítás”, törekedve arra, hogy adalékanyagok nélkül valósuljon meg a folyamat.

Tény, hogy rendkívül praktikus, ha konzerv alapanyagokat használunk egy-egy étel elkészítéséhez, hiszen ezekből hosszabb időre is felhalmozhatunk nagyobb mennyiséget, így csupán lekapjuk a polcról és már használható is. Említettük, hogy ma már jó minőségű, megbízható módszerrel készült konzervek, nem jelentenek veszélyt egészségünkre, bátran használhatjuk őket levesek, krémek, saláták és egyéb ételek alapanyagaiként. Íme néhány tipp hogyan és miként lehet felhasználni egyes élelmiszereket, illetve melyikben milyen értékes tápanyagok találhatóak!

Babok és hüvelyesek: Rendkívül értékes fehérje-, szénhidrát- és rostforrásnak számítanak. A csicseriborsó, a feketebab és a vesebab egyaránt jó választás, de a legtöbb fehérjéhez a fehérbabból (haricot) juthatsz. Főzeléknek, levesnek, salátákba kiváló választás lehet, de egy jó chili con carne-hoz is remek alapanyag a bab

Kukorica: Mindig frissítő köret egy finom, ízletes majonézes kukorica saláta, amely igazi hidegkonyhai kedvenc. De sima olívás salátákhoz, levesekhez, akár kukorica krémleveshez is használható. A kukorica vitamin és ásványianyag tartalma is magas. Antioxidáns és gyulladásgátló hatású is, melynek köszönhetően lassítja az öregedési folyamatokat, valamint csökkenti a vércukorszintet és javítja a vérkeringést is.

Tonhal és lazac, makréla, hering: A lazacnak különösen magas a fehérjetartalma, akár 24 gramm is lehet dobozonként, míg a tonhalnál körülbelül 19 grammal számolhatsz. Emellett mindegyikben megtalálhatók azok az elengedhetetlen ómega-3 zsírsavak, melyek csökkenthetik a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Zöldségek: A zöldségek rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, még konzerves formájukban is. Számos zöldségféle megtalálható konzerv választékunkban, ki-ki megtalálhatja a maga kedvencét. A gyümölcsök is megőrzik tápanyag és vitamintartalmukat. Az őszibarackkonzerv például nagyszerű béta-karotin- és A-vitamin-forrás, míg az ananászkonzerv C-vitamint, káliumot és enzimeket tartalmaz. A meggy igazi előnye pedig, hogy rengeteg szerves savat tartalmaz, amelyek segítik a méregtelenítést és az emésztést. A másik fő előnye, hogy rengeteg A-vitamint tartalmaz. Olajbogyó, vagy olívabogyó a mediterrán diéta, étrend elengedhetetlen tartozéka. Az üzletek polcain legtöbbször a zöld és fekete olívabogyóval találkozunk. De mi is a különbség? A bogyó színe tulajdonképpen csak azon múlik, hogy mennyire érett, amikor leszedik. A zöld olajbogyót ősszel, a feketét később, csak január táján szüretelik. Mielőtt tovább olvasnál, szögezzük le: az, hogy az olívabogyó finom, lehet egyéni ízlés kérdése. Magas a tápanyagtartalma, magas a vitamintartalma, Gyulladáscsökkentő hatású, rákmegelőző, Szabályozza a koleszterinszintet A kapribogyó nem csupán fűszer, hiszen gyógyhatással is rendelkezik. Az emésztés kiváló segítője! Kitűnő étvágygerjesztő és vérnyomáscsökkentő hatású, valamint az immunrendszert is erősíti. Más növényekkel társítva étvágyfokozó teakeverék is készíthető belőle. A kapribogyó szintén állandó kiegészítője, ízesítője a mediterrán konyhának, tészta szószokhoz, salátákhoz is tökéletes, de pusztán magában, nasinak is kiváló. Szuper mediterrán tál készíthető a különféle olívabogyókból, kapribogyóból, feta sajttal, paradicsommal. Persze a zöldségkrémek és pástétomok között is lehet válogatni. Ha éppen nincs kedvünk összedobni egy finom kencét, akkor válasszunk ízlésünknek megfelelő kész zöldségkrémet, vagy vásároljunk egy igazán ízletes pástétomot, amelyből rendkívül széles a választék itt a GRoby online termékpalettájában! Kacsamáj, libamáj, sertésmáj vagy vegán pástétom? Nálunk minden kapható! Szendvics krémeink között is biztosan megtalálod a kedvedre valót. Különféle ízesítésű krémeink tökéletesek egy gyors melegszendvics elkészítéséhez. Klasszikus hagyományos ízesítés és különlegesebb összeállításokat is választhatsz! Finom és egészséges, bármilyen ételhez jól passzoló savanyúságaink közül is válogathatsz ebben a kategóriában! Csemegeuborka, csalamádé, ecetes cékla, és még sok más savanyúság található a GRoby választékában!

Márkák tekintetében pedig a Top Fruits, Rio Mare, Bonduelle, Kühne, Orsi, Twist, Eva, Globus, Rege, Hamé, D'Amico közül válogathatsz.