Tejtermékek, sajt, tojás (635)
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

Tejtermékek, sajt, tojás (635)

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Ár

115 Ft
115 Ft
9490 Ft
9490 Ft

Szűrések
Kerrygold eredeti ír vaj 200 g 82%
1 549 Ft / db
7 745 Ft / kg
1 karton = 20 db
Mizo Trappista sajt 6 hetes érlelésű 700 g felezett
5 990 Ft / kg
5 990 Ft / kg
1 db = 0.7 kg
05. 02-ig
Pöttyös kakaó 300 ml
399 Ft / db
1 330 Ft / liter
1 karton = 12 db
04. 30-ig
Rama sütőmargarin 500 g 70%
999 Ft / db
1 998 Ft / kg
1 karton = 24 db
Meggle UHT cukrászhab 500 ml 25% édesített
799 Ft / db
1 598 Ft / liter
1 karton = 12 db
04. 30-ig
Pöttyös Túró Rudi 30 g natúr, étbevonóval
199 Ft / db
6 633 Ft / kg
1 karton = 50 db
04. 30-ig
Rama sütőmargarin 250 g 70%
599 Ft / db
2 396 Ft / kg
1 karton = 40 db
Milram kávétejszín 10x14 g Irish cream
399 Ft / db
2 850 Ft / kg
1 karton = 20 db
Hajdú grillsajt 240 g natúr
899 Ft / db
3 746 Ft / kg
1 karton = 12 db
04. 30-ig
Nádudvari tehéntúró 250 g félzsíros
499 Ft / db
1 996 Ft / kg
1 karton = 24 db
04. 30-ig
Szarvasi mascarpone tejszínes krémsajt 500 g
1 990 Ft / db
3 980 Ft / kg
1 karton = 6 db

Miért fontos a tejtermék, sajt, tojás fogyasztása?

A tejtermék - például sajt, joghurt, kefír, aludttej - és a tojás rengeteg létfontosságú tápanyagot tartalmaz, amelyek segíthetnek az egészség megőrzésében. Nemcsak fehérjében gazdag élelmiszerek, de koncentrált mennyiségben tartalmaznak különböző zsírban és vízben oldódó vitaminokat, például D-, B2-, B12-, K-vitamint és biotint, valamint ásványi anyagokat, például kalciumot, szelént, jódot és foszfort is szállítanak a szervezetnek. Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás elemi részét képezik főként gyermek és időskorban, hiszen a bennük található esszenciális aminosavakat tartalmazó fehérjék nélkülözhetetlenek a sejtek regenerálódásához és alapvetően a sejtszintézishez. (Éppen ezért gyermekkorban az állati fehérjék teljes mellőzés súlyos betegségek kialakulásához vezethet.) Felnőttkorban is javasolt – valójában az egészség megőrzééshez nélkülözhetetlen - ezen vitaminok és ásványi anyagok egyéb, alternatív forrásból történő fogyasztására, ha vegetariánus, vagy vegán étrend szerint étkezünk.

A tejtermék, sajt és tojás a haza gasztronómia alapösszetevői. Nemcsak az étkezési kultúránk, de a konyhatechnológiánk is alapoz eme összetevőkre, legyen szó a reggelire, villásreggelire elfogyasztott omlettről, főtt tojásról, a hidegkonyha remekeiről, vagy akár a közkedvelt rántott húsról, rántott sajtról, vagy bundáskenyérről. Az élőflórával gazdagított, savanyított tejtermékek kulturális örökségünk részét is képezik, hiszen már akkor fogyasztottunk joghurtot, kefírt és aludttejet, amikor még a rónákat jártuk lóháton…. Többek között éppen ez a tevékenység vezetett a tej természetes erjedési folyamataiból származó tejtermékek élettani előnyeinek felfedezéséhez és vált gasztronómiai sajátossággá.