A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Mit kell tudni a tölteni való paprikáról?
A tölteni való paprika a csemegepaprikák közé tartozó zöldség, melynek csípős és nem csípős változataival is találkozhatunk. A fehér – vagy eredetileg – zöldpaprikának nevezett zöldség e különleges fajtája nagy méretéről és kifejezetten öblös üregéről kapta a nevét, mely szinte felkínálja magát arra, hogy megtöltsük mindenféle jóval, amit ízlésünk megkíván.
Hogyan használhatjuk a tölteni való paprikát?
A tölteni való paprika természetesen nem kizárólag töltött paprika elkészítésére használható. Nyersen reggelire, uzsonnára, szendvicsbe téve, vagy salátákba keverve fogyaszthatjuk. A paprika a lecsó hagyományos alapanyaga, valamint a magyar konyha legjellemzőbb fogásainak – pörkölt, paprikás, gulyás – egyik fő összetevője. A paprika termszetesen grillezve, sütve is kiváló.
A paprika egészségmegőrzést támogató tulajdonságai
A paprika magas tápértékű zöldségnövény, mely jelentős mennyiségben tartalmaz vitaminokat. Legjelentősebb a C-vitamin tartalma (100-300 mg/100 g) de tartalmaz még illóolajat, cukrot, pektint, ásványi sókat, B1, B2-vitamint valamint karotinoidokat is. Alacsony szénhidrát és magas rosttartalma miatt a diabetikus diétát követők számára kifejezett előnyökkel jár a paprika nyersen történő fogyasztása.
Hogyan tároljuk a paprikát?
A nyers, fogyasztásra alkalmas paprika minden fajtája – a tölteni való, a piros, a pritamin, a kápia, a hegyes, csípős erőspaprika, stb… - egyaránt száraz, hűvös, de nem hideg, természetes levegőjű tárolóteret kíván, így tartható el a legtovább jelentős minőségromlás nélkül. Ha hűtőben tároljuk, minél hamarabb használjuk fel, mert a hideg nem tesz jót a paprika állagának, megpuhul, húsa kásássá, kesernyéssé válik.
Származási ország: Magyarország
Osztály: II.