Zöldség - gyümölcs (153)
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

Zöldség - gyümölcs (153)

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Ár

129 Ft
129 Ft
3999 Ft
3999 Ft

Szűrések
Fürtös paradicsom (kg)
1 199 Ft / kg
1 199 Ft / kg
1 db = 0.15 kg
Alma Gála (kg)
559 Ft / kg
559 Ft / kg
1 db = 0.25 kg
Füles-féle ecetes cékla 800 g / 400 g
699 Ft / db
1 748 Ft / kg
1 karton = 14 db
Tao Tao kínai szárított Mun gomba 50 g
899 Ft / db
17 980 Ft / kg
1 karton = 20 db
Batáta (édesburgonya)
999 Ft / kg
999 Ft / kg
1 db = 0.3 kg
Kalifa zamatos szilva 100 g magozott, aszalt
589 Ft / db
5 890 Ft / kg
1 karton = 14 db
Kalifa aszalt szilva 200 g magozott
1 149 Ft / db
5 745 Ft / kg
1 karton = 16 db
Nobilis étcsokoládés almaszirom 50 g
599 Ft / db
11 980 Ft / kg
1 karton = 20 db
Tellér étkezési fehér bab 500 g száraz
799 Ft / db
1 598 Ft / kg
1 karton = 20 db
Kalifa zamatos vörös áfonya 100 g
649 Ft / db
6 490 Ft / kg
1 karton = 14 db
Fehérrépa (gyökér)
1 899 Ft / kg
1 899 Ft / kg
1 db = 0.15 kg
Kalifa Mazsola aszalt gyümölcs 100 g
249 Ft / db
2 490 Ft / kg
1 karton = 40 db
Lagris étkezési lencse 400 g nagy szemű
799 Ft / db
1 998 Ft / kg
1 karton = 9 db
Nobilis tejcsokoládés almaszirom 50 g
599 Ft / db
11 980 Ft / kg
1 karton = 20 db
Nobilis étcsokoládés aszalt meggy 100 g
899 Ft / db
8 990 Ft / kg
1 karton = 15 db
04. 30-ig
Paprika TV (kg)
2 559 Ft / kg
2 559 Ft / kg
1 db = 0.1 kg

Kiemelten fontosak táplálkozásunkban a rostok, vitaminok és egyéb antioxidánsok miatt: a zöldségek, gyümölcsök szerepet tagadhatatlan. A Grobynál rengeteg gyümölcs – és zöldségféle található az ismert és különlegesebb kategóriákban is.

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a zöldségek és gyümölcsök kiemelkedő táplálkozás- élettani szerepet töltenek be szervezetünk megfelelő működésében. Viszonylag alacsony energia-, zsír-, és szénhidráttartalmukkal szemben vitaminban, ásványi anyagban és antioxidánsban gazdagok, ezért fontos szerepet játszanak számos betegség kockázatának csökkentésében, megelőzésében. Szerencsére a zöldségek és a gyümölcsök rendkívül táplálóak, finomak és felhasználásuk is sokoldalú lehet. A bennük található értékes tápanyagokra, illetve rostokra pedig nap mint nap szükségünk van. Modern világunkban egyre nagyobb mennyiségben kellene zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanunk, hogy antioxidáns hatásukat valóban kifejtsék!

A hasznos vitaminok és az immunrendszert erősítő antioxidánsok egy része, mint például a C-vitamin, nem raktározódik el. Ez azt jelenti, hogy hiába juttatunk a szervezetünkbe egyszerre nagy adagot, a felesleg a természetes anyagcsere-folyamatok révén hamar kiürül a szervezetünkből. Ezért a folyamatos utánpótlásról is gondoskodnunk kell. Ennek a legjobb és természetes módja, ha naponta legalább ötször friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. Kedvezően hatnak a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartására, tehát a zöldségekben gazdag étrend másik kiemelkedő előnyét az emésztésünkön is megtapasztalhatjuk. A zöldségek közül elsősorban a karfiol, a zöldbab és más hüvelyesek fejtenek ki ilyen hatást, ugyanis rengeteg rostot tartalmaznak, ami megfelelő mennyiségű folyadékbevitel mellett gondoskodik az emésztési egészségről. Magas élelmi rosttartalmuk elősegíti a megfelelő bélműködést, teltségérzetet biztosít és jótékonyan befolyásolja szervezetünk zsír-és szénhidrát anyagcseréjét.

A saláták és más zöldségfélék fogyasztása számos súlyos, sőt, akár végzetes kimenetelű betegség kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti. Lássunk, néhány érvet, hogy miért érdemes minél több zöldséget belecsempészni a napi fogásokba!

A rostban gazdag táplálkozás segít megelőzni a cukorbetegség és az inzulinrezisztencia kialakulását is. Ennek oka, hogy a rostok lassítják az emésztési folyamatot, ezáltal késleltetik a szénhidrátokból származó cukrok bejutását a vérkeringésbe. A természetes élettani rostok nemcsak emésztésünkre vannak jótékony hatással, hanem a koleszterinszint csökkentésében is komoly szerepet játszanak, hiszen gátolják a zsírok felszívódását a szervezetben. Ezzel pedig csökkenthető a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata.

A zöldségek a diétázók és a fogyókúrázók számára is kiváló táplálékot jelentenek, mert – szintén a magas rosttartalmuk miatt – a fogyasztásuk segítségével elnyújtható a jóllakottság érzése, így pedig kivédhető a felesleges nassolás és a plusz táplálékbevitel. Íz és illatanyagaik révén serkentik az emésztőnedvek termelését, ezáltal hozzájárulnak az emésztőrendszer megfelelő működéséhez. Magas víztartalmuknak köszönhetően szabályozzák a szervezet folyadékháztartásának egyensúlyát.

Mire figyeljünk a gyümölcs- és zöldségfogyasztásnál? Együnk naponta legalább háromszor zöldség-főzelékfélét és gyümölcsöt. Ha minden étkezéshez fogyasztunk belőlük, biztosan fedezni tudjuk az ajánlásnak megfelelő napi fél kg mennyiséget. Ezt legegyszerűbben úgy tudjuk biztosítani, ha mindig tartunk otthon legalább két-háromféle zöldségopciót. Mindig friss, idénynek, szezonnak megfelelő, ép gyümölcsöt és zöldséget válasszunk és kerüljük a sérült, túl puha, fonnyadt termékeket, valamint ügyeljünk ezek megfelelő tárolására. Ha nem fogyasztjuk el pár napon belül, fagyasszuk le, ugyanis kevesen tudják, de a mélyhűtött zöldségek-gyümölcsök a frissel megegyező, értékes tápanyagtartalommal bírnak. Lehetőleg szoktassuk rá gyermekeinket is, hogy nassolás helyett inkább gyümölcsöt, gyümölcssalátát fogyasszanak. Gyümölcsből és görög joghurtból, mézből nagyon finom fagylaltot készíthetünk, vagy mártogathatunk epret, banánt olvasztott étcsokoládéba is, ha édes ízre vágyunk. A frissen szeletelt zöldségeket pedig alacsony zsírtartalmú, kellemesen fűszerezett, ízletes mártogatóssal kínáljuk. A gyümölcsöket, zöldségeket fogyasztás előtt, mindig alaposan mossuk meg, és ha nem okoz problémát a héja, ne hámozzuk meg, mert a héjnak is van ám megfelelő „funkciója”, mivel jelentős pektin tartalommal rendelkeznek. Az ételkészítéshez ne, vagy csak kevés zsiradékot használjunk, és kíméletes konyhatechnológiát alkalmazzunk, az ételeket rövid ideig pároljuk vagy gőzben főzzük, így megőrzik a bennük lévő értékes tápanyagokat. A szabad gyökök elleni harcban a szervezet saját védelmi rendszere – enzimek, anyagcseretermékek, valamint antioxidáns hatású vegyületek – vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, növényi hatóanyagok összehangoltan vesznek részt. A fitonutriensek az antioxidáns vegyületek természetes forrásai. A növényi táplálékokban számos olyan összetevő van, amely hatékonyan segíti a szervezet antioxidáns védekező rendszerének működését. Ezek a fitonutriensek, azaz növényi hatóanyagok a zöldség-, gyümölcs-, és gabonafélékben kellő mennyiségben vannak jelen, így jótékony hatásukat elsősorban természetes formában való bevitelük mellett fejtik ki.

A zöldség-gyümölcs kategóriánkban megtalálhatod a zöldségeket, gyümölcsöket, salátákat, házi savanyúságokat, aszalványokat, szárított termékeket, különféle magvakat.

A márkák tekintetében pedig a Biorganik, Eisberg, Globetti, Kalifa, Lagris, Nobilis, Popz, Tallér, Urbiker, Gold Pack, Naturfood, Vegabond, Provega Trend, Füles savanyú, Tao Tao, Rapunzel, Domi Fruit és a Supergrano közül válogathatsz.