A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
A termék megszűnt
Az ár két darabra vonatkozik.
Fontos! Az ízek a cukrászüzemben véletlenszerűen kerülnek összecsomagolásra a négy íz közül. Adott íz variációt nem tudunk biztosítani! Kérjük, ennek figyelembevételével tegye kosarába a terméket. Köszönjük megértését.
A minyon (a francia mignon, azaz kis kedvenc szóból) magyar süteményfajta, amelyet az 1870-es években Kugler Henrik honosított meg Budapesten. A neve még az 1920-as években is kugler volt, ezután terjedt el a franciás név.
A minyon apró sütemény, ami rengeteg változatban készül: világos vagy kakaóval színezett, kettő vagy több réteg piskótatésztából és krémtöltelékkel. Formájának csak a cukrász fantáziája szab határt, de általában kocka vagy kupola alakú, tetején díszítéssel. Tölteléke, ízesítése a legkülönfélébb lehet, kívülről az ízesítésnek megfelelő színű cukormázzal van bevonva. Mérete apró, 2-3 falatnyi. Kicsi, fodros „minyonpapíron” árulják már évtizedek óta.
Talán leginkább közkedvelt megjelenési formája a rózsaszín cukormázas változat, amely csaknem kivétel nélkül puncstorta- vagy kókuszgolyó-alaptölteléket (az utóbbit azonban kókusz reszelék nélkül!) tartalmaz vastagon, csupán két tésztalap által keretezve. Az egyéb változatok többnyire több piskótaréteget tartalmaznak és vékonyabb réteg ízesített vajas krémet a piskótalapok között, aminek következtében azonos méret mellett a puncsos rózsaszín változathoz képest jóval kisebb súlya van a süteménynek. Ismert ízesítések pl.: citromos (sárga cukormázzal), kávés (barna cukormázzal).
Elérhető ízek:
- kávés
- kókuszos
- puncsos
- citromos
Tárolási információ: hűtve, 0-5°C közötti hőmérsékleten tárolandó!
Származási hely: Magyarország