A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Szűrések

Az nem kétség, hogy manapság mennyire fontos testünk ápolása, a személyes higiénia. A GRoby online választékában nincs hiány drogériai termékekből, szinte a végtelenségig válogathatsz, személyes, egyéni preferenciáid szerint! Bőrünk, hajunk, fogaink, testünk meghálálják a gondoskodást. A mai modern testápoló termékek ezt nagyban megkönnyítik!

Bőrünk, mint ahogy sejtjeink nagy része folyamatosan, időszakonként megújul. A legfelső hámréteg átlagosan 28 naponta cserélődik le, amikor a sejtek elvesztik nedvességtartalmukat, így kiszáradnak, elhalnak, majd lehámlanak. Ilyenkor bőrünk szárazabb, érdesebb tapintású, fakó, szürkés árnyaltú lehet. Ez egy természetes folyamat, mely ellen nem tehetünk semmit, de például bőrünk rendszeres ápolása (radírozás, testápoló krémek, olajok használata) a nedvességpótlás megkönnyíti ezt a folyamatot, egyúttal komfortérzetünket is javíthatjuk vele. A rendszeres ápolástól ugyanis sokkal kellemesebb, puhább tapintású lesz a bőrünk, ami pedig garantáltan jó érzéssel tölt el bennünket, amikor hozzáérünk.

Ha szépen és ápoltan szeretnénk kinézni, egyben jól érezni magunkat a mindennapokban, fontos tudnunk, hogyan kell ápolni a testünket és hogyan kell tisztálkodni. De miért is fontos ez? Azért, mert sokszor az egészségünk azon múlik, hogy mennyire érezzük magunkat jól a bőrünkben. Hiszen bőrünknek igen fontos szerepe van testünk egészségének fenntartásában. A bőr körbeveszi a testet. Bőrünkön is lélegzünk (tehát, nemcsak a tüdőnkkel), érzünk és védekezünk. Mint a pajzs, védi a testünket a sérülésektől, a rossz időtől és azoktól az apró, szabad szemmel nem látható kórokozóktól, amelyek betegséget okozhatnak. Bőrünk szempontjából is nagyon fontos a jó táplálkozás. A különféle vitaminok, ásványi anyagok mind-mind támogatják testünk, bőrünk működését. Ezek, és sok más hasznos dolgok (mint például fehérjék) mind megtalálhatók a gyümölcsökben, zöldségekben, tojásban, tejben, húsban, halban, sőt tésztában, kenyérben és rizsben is. A lényeg, hogy különböző ételeket, változatosan együnk és sok folyadékot (elsősorban vizet) igyatok! Tehát belsőleg is támogathatjuk bőrünk működését, ebből következően bőrünk állapota sokszor árulkodhat egészségünkről, vagy különféle vitaminhiányokról és egyéb hiánybetegségekről.

Kívülről is nagyon fontos a bőr tisztítása és rendben tartása. Ehhez hozzátartozik a rendszeres kézmosás, fürdés és mosakodás. Tulajdonképpen a legfontosabb szokás a kézmosás, amit szappannal vagy valamilyen kézmosó géllel végezhetünk.

Ugyanígy a fürdés, zuhanyzás is lényeges, nemcsak a tisztálkodás miatt, hanem azért is, mert egy jó, frissítő fürdés, vagy zuhany után sokkal jobban érezzük magunkat! Zuhanyozni, illetve fürdeni jobb este, lefekvés előtt. Ha túl sok szappant használtok, a bőrötök nagyon érzékeny lesz, száraz, és akár be is gyulladhat. Érzékeny bőr esetén, használhatunk fürdőkrémeket, habokat, különféle natúr, illatmentes termékeket, amelyek nem okoznak bőr irritációt.

A fürdőhabok és tusfürdők nagyon finom illatúak, habosak és puhák. Fontos, hogy a víz ne legyen túl meleg, és maga a fürdés ne tartson túl sokáig. A fürdés után a bőrünk kipihent, tiszta és egészséges lesz. Amíg alszunk, addig bőrünk megújul, olyan változások történnek vele, hogy szinte megfiatalodik. Ezért van sokszor, hogy reggelre az apróbb sérülések regenerálódnak.

A fogmosást rendszeresen végezzük el, hiszen a fog-és szájápolás szintén fontos része az ápoltságnak. Minimum egyszer reggel és egyszer este is alaposan mossuk meg fogainkat! Ne felejtsük fogkefénket mindig tisztán tartani, illetve rendszeresen cserélni. Ez mind azért fontos, hogy ne kerüljenek a szánkba kórokozók, melyek betegségeket okoznak, illetve a fogakon ne maradjon lepedék, amitől a fogak idővel elromolhatnak. Ugyanígy a fogközök tisztítása is kiemelten fontos, használjunk fogselymet legalább naponta. A szájvíz pedig szintén megelőzi a különféle kórokozók elszaporodását, nem utolsó sorban pedig friss lesz tőle a leheletünk.

A hajmosást is rendszeresen el kell végezni. Itt nagyon számít, milyen a fejbőrünk (zsíros, korpás, száraz), és milyen hosszú a hajunk. Általában 2-3 naponta szoktunk hajat mosni, ha nagyon hosszú a haj, lehet hetente egyszer.

Arcápolási rutinunk is nagyban függ bőrünk állapotától és jellegétől. Ehhez manapság már a széles választék miatt könnyű különféle kozmetikumokat találnunk. Itt is szintén fontos, hogy este mossunk arcot, tisztítsuk meg bőrünket a sminktől, ezzel a szennyeződéseket is eltávolíthatjuk. Tonizáljunk, majd használhatunk szérumot, krémet. Ha érzékeny bőrünk, vagy szemkörnyékünk, akkor használjunk érzékeny bőrre való lemosókrémet, amely nem okoz allergiát.

És ami szintén aktuális minden évszakban, a fényvédelem! Ma már minden bőrtípus találhat magának megfelelő fényvédő krémet, habot, zselét, kinek mi az, ami megfelelő. De miért is fontos a fényvédelem? Fontos hangsúlyozni, hogy a napi fényvédelem az év 365 napjára vonatkozik. A különböző hullámhosszú UV sugarak a bőr irharétegéig hatolnak, és különféle hatást gyakorolnak a szervezetre. Egyúttal összefüggésbe hozhatók a bőr korai öregedésével, felelősek a mély ráncok kialakulásáért és a napallergiáért. Sőt hozzájárulnak a rákos elváltozások kialakulásához. A túlzott, mértéktelen napozás súlyos, gyakran visszafordíthatatlan, maradandó megbetegedéseket okozhat. Ezért is elengedhetetlen a megfelelő fényvédelem mind gyermek, mind pedig felnőttkorban. A legtöbb egészségügyi szakértő egyetért abban, hogy a fényvédőt mindig a bőrápolás legutolsó lépéseként használjuk. Ha bármiféle bőrápoló réteget még felviszünk rá, akkor azzal csökkentjük a hatékonyságát.

A GRoby-nál a drogéria kategóriában napozószerek, férfi kozmetikumok, borotválkozás, intim higiénia, fogápolás, szájápolás, testápolás, és különféle arcápolási termékek találhatók. Népszerű márkáink a teljesség igénye nélkül: Baba, Fa, Nivea, Head and Shoulders, Dove, WU2, Frosch, Always, L’Oreal, Old Spice, Libresse, Palmolive, Axe, Schauma, Signal, Aquafresh, Elmex…