Édes krémek, magkrémek (19)
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Ár

879 Ft
879 Ft
6490 Ft
6490 Ft

Szűrések
Nutella mogyorókrém 1000 g
4 999 Ft / db
4 999 Ft / kg
1 karton = 6 db
Új
Nutella növényi alapú mogyorókrém 350 g
2 599 Ft / db
7 426 Ft / kg
1 karton = 6 db
Új
Nutella mogyorókrém 200 g
1 399 Ft / db
6 995 Ft / kg
1 karton = 15 db
Diablo mogyorókrém 350g hozzáadott cukor nélkül
2 599 Ft / db
7 426 Ft / kg
1 karton = 12 db
Marilussy's földimogyoróvaj 350 g krémes
1 799 Ft / db
5 140 Ft / kg
1 karton = 12 db
Sofi pisztácia krém 200 g proteines
5 990 Ft / db
29 950 Ft / kg
1 karton = 12 db
Sofi Vegán pisztácia krém 200 g
5 990 Ft / db
29 950 Ft / kg
1 karton = 12 db
Sofi pisztácia krém 190 g
3 990 Ft / db
21 000 Ft / kg
1 karton = 12 db
Fino diókrém 400 g
2 299 Ft / db
5 748 Ft / kg

Átmeneti készlethiány

Sofi pisztácia pesto krém 190 g
4 990 Ft / db
26 263 Ft / kg
1 karton = 12 db
Sofi pisztácia öntet 200 g folyékony
5 990 Ft / db
29 950 Ft / kg
1 karton = 30 db

Az édes és magalapú krémek régóta részei étrendünknek – gondoljunk csak a klasszikus mogyorókrémre, a házi diókrémre vagy a reggeli pirítósra kent lekvárokra. Az utóbbi években azonban a kínálat hihetetlenül kiszélesedett: egyre többféle magkrém, ízesített krém, növényi alapú kenhető finomság kerül a boltok polcaira és az egészségtudatos konyhákba. A GRoby online választéka is egyre több ilyen terméket tartalmaz, így érdemes itt is körülnézni!

De valójában mit tudnak ezek a krémek? Melyik miért hasznos, melyikre érdemes odafigyelni, és hogyan használhatjuk őket kreatívan a konyhában?

Mi is az az édes vagy magkrém?

Általában kenhető, sűrű állagú, édes vagy semleges ízű keverékekről van szó, amelyek alapja lehet: olajos mag (pl. mogyoró, mandula, dió, pisztácia), szezámmag (tahini), napraforgómag vagy tökmag, hüvelyes vagy zöldség (pl. sütőtök, csicseriborsó), gyümölcs (datolya, banán, bogyós gyümölcsök), cukor vagy természetes édesítő (méz, juharszirup, datolyapaszta).

A legnépszerűbbek és legismertebb krémek közé tartozik a Nutella, a pisztáciakrém, a tahini, a kesudiókrém, de az utóbbi időben a zöldségalapú édes krémek is kezdik meghódítani a piacot.

Népszerű krémtípusok összetétele és jellemzői

Nutella és mogyorókrémek

A Nutella világszerte az egyik legismertebb kenhető édesség. Alapja a pörkölt mogyoró, kakaó, cukor, pálmaolaj és tejpor.

Előnyei: Finom, gyors energiaforrás lehet, magas a kalóriatartalma, és a mogyoró miatt némi egészséges zsír is van benne.

Hátrányai: Nagyon magas cukor- és zsírtartalommal rendelkezik, gyakran erősen feldolgozott formában. Napi szinten nem ajánlott.

Pisztáciakrém

Pisztáciából készült selymes, zöldes színű, édeskés vagy sós paszta.

Előnyei: A pisztácia gazdag antioxidánsokban, B-vitaminokban, egészséges zsírokban és fehérjében.

Felhasználás: Süteményekben, fagylaltokban, tortákban, palacsintára vagy kására kenve, joghurtba keverve.

Hátrányai: Magas ár, és sok bolti változatban előfordulhat, hogy sok a hozzáadott cukor vagy olaj.

Tahini – szezámmagkrém

Szezámmagból készült, enyhén kesernyés, sűrű paszta, amelyet leginkább a közel-keleti konyha használ.

Előnyei: Tele van kalciummal, magnéziummal, vasal, valamint egészséges telítetlen zsírsavakat tartalmaz.

Felhasználás: Nemcsak sós ételekhez (pl. hummuszhoz) használható, hanem mézzel, datolyával keverve édes krémként is kiváló. Szuper vegán desszertekhez!

Hátrányai: Jellegzetes íze nem mindenkinek jön be elsőre. Magas a zsírtartalma, ezért mértékkel fogyasszuk.

Zöldség- és hüvelyeskrémek (pl. csicseriborsó, sütőtök, édesburgonya)

Pürésített zöldségek vagy hüvelyesek, gyakran fűszerekkel, édesítőkkel vagy kakaóval keverve.

Előnyei: Rostban gazdag, alacsonyabb kalóriatartalmú alternatíva, jó tápanyagforrás (pl. vas, folsav, A-vitamin).

Felhasználás: Kenhető krémként, palacsintába, muffinba, reggelikhez, kekszekre. Gyerekeknek is ideális.

Hátrányai: Hűtést igényel, rövidebb ideig tárolható, és állaga néha nem olyan krémes, mint az olajosmag-alapú verzióké.

Miért egészséges(ebb)ek ezek a krémek?

A megfelelően elkészített vagy kiválasztott mag- és zöldségkrémek valódi szuperételek lehetnek.

Íme néhány érv, hogy miért is szerepeljenek étrendünkben:

Egészséges zsírok: a diófélék, magvak telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, amelyek támogatják a szív- és érrendszert.

Fehérjetartalom: kiváló növényi fehérjeforrások, különösen a tahini, mandulavaj, csicseriborsókrém.

Vitaminok és ásványi anyagok jelenléte: Magnézium, kalcium, E-vitamin, B-vitaminok – ezek mind megtalálhatók bennük.

Természetes édesítők használata: Ha házilag készítjük, választhatunk datolyát, banánt, juharszirupot, így elkerülhetjük a finomított cukrot. De a bolti változatoknál is figyeljünk az összetevőkre, hiszen nem mindegyik tartalmaz adalékanyagokat. Hosszabb jóllakottságérzet, teltségérzet: magas rost- és zsírtartalmuk miatt lassabban emésztődnek, így segíthetnek a nassolás csökkentésében.

Melyek a lehetséges hátrányok?

Még a legegészségesebb krémek esetén is fontos a mérték, ugyanis ezek a krémek igen kalóriadúsak. Egy evőkanál mogyoró- vagy pisztáciakrém akár 100-120 kcal is lehet. Figyelni kell a rejtett cukrokra és adalékanyagokra is. Allergének: A diófélék, magvak allergénként viselkedhetnek. Egyesek érzékenyek lehetnek nagyobb mennyiségű rost vagy olajos mag fogyasztására és emésztési nehézségeket tapasztalhatnak.

Hogyan használjuk ezeket a krémeket?

Az édes és magkrémek szerencsére sokféleképpen használhatók. Nem csak pirítósra kenve fogyaszthatók. Néhány ötlet:

• Zabkásába, smoothie-ba keverve

• Palacsintákhoz, gofrira vagy amerikai palacsintához

• Sütik töltelékeként vagy tetején

• Házi energiaszeletekbe, golyókba

• Joghurtba, túróba keverve

• Házilag készített fagylalt vagy mousse alapanyagként

• Egyszerű mártogatós friss gyümölcsökhöz

Az édes krémek és magkrémek nemcsak finomak, hanem értékes tápanyagforrások is lehetnek, ha tudatosan választunk és nem visszük túlzásba a fogyasztásukat. Táplálkozásunkat és étrendünket változatossá tehetik. A bolti termékek esetében mindig érdemes megnézni az összetevőket – minél rövidebb és természetesebb a lista, annál jobb. A házi készítésű változatokkal pedig még inkább személyre szabhatjuk, mit eszünk: cukormentesen, vegán módon, vagy akár különleges ízesítéssel.

Tökéletesek lehetnek vendégváró falatokhoz mártogatósnak, grissinihez, sós rudacskához remekül passzolhat a tahini, vagy egy zöldségkrém. Tehetjük pitába, tortillába és sajttal, tejföllel, kefirrel, avokádóval teljes értékű ételt készíthetünk. Bármelyik napszakban ideális lehet, ha gyors és viszonylag egészséges nassolnivalóra vágyunk.

Akár egy kis kanál reggelire, akár sütéshez vagy nassoláshoz, ezek a krémek új szintre emelhetik az étkezési élményt – finoman és táplálóan.

Főbb márkáink: Nutella, Vénusz, Natural, Sofi, Fabbri