A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Szűrések

Fedezd fel a GRoby italáru, víz kínálatát! Fogyassz kellő mennyiségű folyadékot, hogy napod kiegyensúlyozott és energikus legyen!

Sokan még mindig nem veszik elég komolyan szervezetük folyadékszükségletét és sajnos hosszú időket töltenek el minimális vízfogyasztással. Ha te is közéjük tartozol, akkor érdemes figyelni arra, mennyi vizet, folyadékot iszol!

De mennyi folyadékot kellene inni egy nap alatt? Fontos tudni, hogy az ajánlott napi folyadékbevitel nagyban függ az egyén életkorától, nemétől, súlyától, fizikai aktivitásától és a környezet hőmérsékletétől is. A felnőttek esetében is más-más folyadékigénye van a férfiaknak és a hölgyeknek. A férfiak ajánlott folyadékbevitele nagyjából 3,7 liter naponta, ami körülbelül 15 pohár vizet jelent. Fontos megjegyezni, hogy ez a mennyiség minden folyadékot tartalmaz, beleértve a vizet, a teát, a kávét, a leveseket és a víztartalmú ételeket is. A nők esetében az ajánlott napi folyadékbevitel körülbelül 2,7 liter, ami körülbelül 11 pohár vizet jelent. Ugyanúgy, mint a férfiak esetében, ez a mennyiség is minden folyadékot magában foglal, nem csak a vizet. Az időskorúaknak fontos odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre, mert gyakran kevésbé érzékelik a szomjúságot. Az ajánlott napi folyadékbevitel körülbelül 2,7 liter nőknek, és 3,7 liter férfiaknak. A gyermekek folyadékigénye változik az életkoruk és a nemük alapján, ezért különféle életszakaszaikban más-más mennyiség az ideális. Míg a 4-8 évesek esetében ez körülbelül 1,2 liter, ami 5 pohár vizet jelent, addig a 9-13 éves fiúknál ez már körülbelül 2,1 litert jelent, a lányok esetében pedig 1,9 liter. A nagyobb korosztályban, a 14-18 éves fiúknak már 3,3 liter az ideális folyadékfogyasztás, a lányoknál kevesebb, körülbelül 2,3 liter, ami 10 pohár vizet jelent. Mindenekelőtt fontos, hogy ne csak a szomjúságérzetre hallgassunk, és rendszeresen igyunk, különösen meleg időjárás vagy nagy fizikai terhelés esetén!

Az elegendő vízfogyasztás számtalan előnnyel jár. A napi vízbeviteled növelésével javíthatunk bőrünk állagán, kinézetén, az anyagcsere-szabályozásunkon és energiaszintünkön is. A víz a testünkben rengeteg funkciót lát el, például oxigént és tápanyagokat szállít a sejtekhez és a belső szervekhez, kiüríti a baktériumokat, segíti az emésztést és a vérkeringést, rugalmasan tartja az ízületeket, védi a szöveteket és a testhőmérsékletet is szabályozza. A rendszeres, megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás nagy hatással van a jó közérzetre, a gyors gondolkodásra és a testi funkciók szabályos működésére is. Való igaz, hogy amikor megfelelő folyadékfogyasztásról beszélünk, akkor általában a vízre gondolunk.

Persze a folyamatos vízfogyasztás unalmas lehet egy idő után, így megengedhetünk magunknak egy-egy szénsavas üdítőt, vagy gyümölcslevet, amelyek különösen jólesnek például a nyári melegben. De az örökzöld jeges tea is szuper ital lehet a melegebb időszakban. A felnőttek némi nosztalgiából kedvelik, a gyerekek és a fiatalabb korosztály pedig újra felfedezte a különféle szörpöket, amelyek előnye, hogy tetszés szerint higíthatjuk, így ízlésünknek megfelelő ital készíthető belőle. Jó minőség gyümölcsszörp választékunkban biztosan mindenki megtalálja a magának megfelelő ízvilágot!

Aki nagyon ragaszkodik a teljesen természetes összetevőkhöz, válogathat a 100%-os gyümölcslevek, egészséges smoothie-k, vagy gyümölcspürék körül. Aki pedig nem szereti az édes, gyümölcsös ízeket, az nézzen körül zöldségleveink között!

Gyümölcsitalainkat nem csak magukban lehet fogyasztani, készíthetünk ízletes, üdítő koktélt is belőlük, lehet bátran kísérletezni az ízekkel!

Sportolók, komolyabb fizikai terhelést igénylő munkát végzők számára ajánljuk sportitalainkat, ugyanis ezek az italok segítenek pótolni az edzés a fizikai terhelés során elveszített elektrolitokat, ásványi anyagokat. Hiszen amikor edzünk, a szervezet vizet és elektrolitokat veszít a verejtéken keresztül. Az izzadás intenzitása az éghajlat, a viselt ruházat, a gyakorolt sport típusa, intenzitása és időtartama szerint változó lehet. Általában a maximális izzadási sebesség 2-3 liter óránként. Egyénenként azonban az izzadság mennyisége és összetétele igen változó. Tehát intenzív fizikai aktivitás esetén, ami sok izzadást vált ki, ajánlott elektrolitokat tartalmazó italt választani, vagy ásványi anyagokban gazdag ételekkel kiegészíteni a hidratálást, ami segíti a víz-elektrolit egyensúly helyreállítását. Egy izotóniás sportital például amellett, hogy megfelelő mennyiségű energiát adó szénhidrátokkal látja el szervezetünket, folyadékot és ásványi anyagokat is pótol. Ha edzés során nem pótoljuk az elvesztett folyadékot és elektrolitokat, akkor a teljesítményünk csökkenni fog.

Vitaminhiány, energiahiány esetén ajánljuk vitamin italainkat, amelyek különféle hozzáadott vitaminokat tartalmaznak, de széles kínálatunkban vannak multivitaminos készítmények is.

A GRoby kínálatában biztosan mindent megtalálsz: ásványvíz, szénsavas üdítők, gyümölcs- és zöldséglevek, jeges tea, szörpök, italporok, energia-, vitamin és sportitalok.

Válassz a GRoby italáru és vízkínálatából és ne felejts el megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztani, hogy energikus és egészséges maradj a mindennapokban!