Tejtermékek, sajt, tojás
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Szűrések

Miért fontos a tejtermék, sajt, tojás fogyasztása?

A tejtermék - például sajt, joghurt, kefír, aludttej - és a tojás rengeteg létfontosságú tápanyagot tartalmaz, amelyek segíthetnek az egészség megőrzésében. Nemcsak fehérjében gazdag élelmiszerek, de koncentrált mennyiségben tartalmaznak különböző zsírban és vízben oldódó vitaminokat, például D-, B2-, B12-, K-vitamint és biotint, valamint ásványi anyagokat, például kalciumot, szelént, jódot és foszfort is szállítanak a szervezetnek. Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás elemi részét képezik főként gyermek és időskorban, hiszen a bennük található esszenciális aminosavakat tartalmazó fehérjék nélkülözhetetlenek a sejtek regenerálódásához és alapvetően a sejtszintézishez. (Éppen ezért gyermekkorban az állati fehérjék teljes mellőzés súlyos betegségek kialakulásához vezethet.) Felnőttkorban is javasolt – valójában az egészség megőrzééshez nélkülözhetetlen - ezen vitaminok és ásványi anyagok egyéb, alternatív forrásból történő fogyasztására, ha vegetariánus, vagy vegán étrend szerint étkezünk.

A tejtermék, sajt és tojás a haza gasztronómia alapösszetevői. Nemcsak az étkezési kultúránk, de a konyhatechnológiánk is alapoz eme összetevőkre, legyen szó a reggelire, villásreggelire elfogyasztott omlettről, főtt tojásról, a hidegkonyha remekeiről, vagy akár a közkedvelt rántott húsról, rántott sajtról, vagy bundáskenyérről. Az élőflórával gazdagított, savanyított tejtermékek kulturális örökségünk részét is képezik, hiszen már akkor fogyasztottunk joghurtot, kefírt és aludttejet, amikor még a rónákat jártuk lóháton…. Többek között éppen ez a tevékenység vezetett a tej természetes erjedési folyamataiból származó tejtermékek élettani előnyeinek felfedezéséhez és vált gasztronómiai sajátossággá.