A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Mit kell tudni a kelkáposztáról?
A kelkáposzta az egyik legértékesebb zöldségnövény, minél sötétebb a levele annál gazdagabb vitaminokban, ásványi anyagokban, és az íze is annál erőteljesebb.
Hogyan használhatjuk a kelkáposztát?
Szinte alig találni olyan ételfélét, amihez ne lehetne használni a kelkáposztát. Felhasználhatjuk levesek ízesítésére, töltve, hússal rétegezve, azaz rakottasnak, főzelékként, nyersen reszelve zöldségsalátába, vagy smoothie-k, vitaminturmixok alapanyagaként. A nyers kelkáposztalé télen a legjobb immunerősítő-koktél alapanyag, de tény, hogy az ízét nem árt feljavítani némi ananászlével, sárgarépával és/vagy céklával.
A kelkáposzta egészségtámogató tulajdonságai
A kelkáposzta jellemző vitaminjai: B1-, B2-, vitamin, folsav és kevesebb mennyiségben C-vitamin. Az ásványi anyagok közül káliumot, kalciumot és foszfort tartalmaz. E gazdag ásványi kombináció miatt kiváló hatással van a csontképződésre, csontfejlődésre, vérképződésre, az idegrendszer regenerálódására, gyulladásos betegségek tüneteinek enyhítésére. Alacsony kalória- és szénhidráttartalmának köszönhetően igen népszerű alapanyaga a testsúlycsökkentést megcélzó diétáknak valamint a low carb és diabetikus étrendnek. Ballasztanyagainak köszönhetően az emésztőrendszer számára felüdülést jelent, kivéve, ha valaki puffadásra hajlamos, ez esetben a kelkáposzta gyakori, nagy adagban történő fogyasztása nem ajánlott. Zöldséghez képest igen magas a fehérjetartalma, ami a vegán és vegetariánus étrendet tartók számára különösen fontos tényező.
Hogyan tároljuk a kelkáposztát?
A kelkáposzta a savanyításon és aszaláson kívül szinte bárhogy tárolható. Hűvös kamrában, jól szellőző helyiségben, hűtőszekrényben, vagy akár fagyasztva is.
A kelkáposzta eltérő súlyú! Csak egészben vásárolható, nem vágjuk!
Származási ország: Olaszország
Osztály: II.