Fagyasztott gyümölcs
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Szűrések

Fagyasztott gyümölcsök, gyümölcskeverékek színes kínálata a GRoby-nál! Édességekhez, turmixokhoz sós, húsos ételekhez, vagy akár csak egy joghurthoz, zabkásához is rendkívül finom és gyorsan elkészíthető egy-egy fagyasztott gyümölcs. Válogass kedvenc gyümölcseid közül!

A vitaminpótlásra minden évszakban ügyelni kell, szerencsére ebben segítenek vitaminforrásaink fagyasztott változatai, azaz a fagyasztott zöldségek és a fagyasztott gyümölcsök is. Nyilván annál, amit a saját, magunk által gondozott kertben szedünk, semmi sem lesz egészségesebb, de az utóbbi időben egyre gyakrabban esik szó arról, hogy a fagyasztott gyümölcs fogyasztása esetleg jobb döntés lehet, mint a hónapokkal korábban, féléretten leszedett másik, amit persze sokan frissebbnek gondolnak.

Gyorsfagyasztott állapotban ugyanis legtöbb zöldség és gyümölcs vitamintartalma például magasabb is marad, mintha hazahoznánk a piacról és eltelne pár nap, amíg megesszük. A legújabb kutatások szerint a fagyasztás egy kifejezetten vitaminbarát tartósítási módszer, itt inkább a termék felhasználásakor (kiolvasztás, sütés, főzés etc.) keletkezik tápanyagveszteség. A gyorsfagyasztott élelmiszereket minőségromlás nélkül 3-12 hónapig tárolhatjuk biztonságosan a háztartási fagyasztóban.

A gyümölcsök fogyasztása nemcsak azért fontos, mert igazán finomak és jól variálható alapanyagok, ráadásul segítenek megőrizni egészségünket, vagy elérni/megtartani a tökéletes alakot, hanem azért is, mert magas vitamin- és ásványianyag-tartalmukkal támogatják a szervezetünk működését. Diéta alatt, ha okosan, az alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsök között keresgélünk és onnan választunk, kihasználhatjuk és a javunkra fordíthatjuk a gyümölcsök jótékony hatásait, például, hogy csökkentik az édesség utáni vágyat, tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, növelik a napi folyadékbevitelünket. Frissítenek, finomak, jólesik a lelkünknek a fogyasztásuk, szépek és zamatosak – ugyanakkor nem zavarják meg a fogyókúránkat sem. Ezért sokan ajánlják a gyümölcsturmixok fogyasztását, amelyek azon kívül, hogy kevés vízzel natúr módon is ihatók, ma már rendkívül sokféle növényi itallal is keverhetjük kedvenc gyümölcseinket a finom íz érdekében. Ráadásul plusz ízeket is csempészhetünk bele, fahéjjal, kakaóporral, kókuszreszelékkel vagy egyéb más számunkra kellemes különlegességgel. Ezek a rendkívül egészséges turmixok elősegítik a fogyást és tisztítják a bélrendszert. A fagyasztott mangóból például készíthetünk egy finom indiai mango lassit, amely szintén laktató ám nagyon egészséges ital, főleg, ha bizonyos fűszerekkel készítjük el.

A lefagyasztandó gyümölcsöket és zöldségeket általában csúcsérettségükben szedik, amikor a legtáplálóbbak. A betakarítás után a zöldségeket gyakran megmossák, esetleg blansírozzák, vagy feldarabolják, lefagyasztják és néhány órán belül becsomagolják. A gyümölcsöket általában nem blansírozzák, mivel ez nagymértékben befolyásolhatja az állagukat. Ehelyett aszkorbinsavval (a C-vitamin egyik formája) vagy hozzáadott cukorral kezelhetők a megromlás megelőzése érdekében. Kutatások azt bizonyítják, hogy mind a friss, mind a fagyasztott termékekben lévő tápanyagok csökkennek a tárolás során. Röviddel a betakarítás után a friss gyümölcsök és zöldségek elkezdenek veszíteni nedvességtartalmukból, ezért nagyobb a romlás és tápanyagérték-csökkenés veszélye. Egy tanulmány szerint a frissen szedett gyümölcsök tápanyagtartalom értékei háromnapos hűtés után a fagyasztott fajták szintje alá estek. Ez leggyakrabban a lágy gyümölcsökben fordul elő. A friss zöldségekben lévő C-vitamin szintje a betakarítás után azonnal csökkenni kezd, és a tárolás alatt is redukálódik. Bár a C-vitamin tartalom könnyen elveszhet a tárolás során, az antioxidánsok, például a karotinoidok és a fenolok mennyisége viszont megnövekedhet. Ez valószínűleg az utóérésnek köszönhető, ám csak bizonyos gyümölcsöknél figyelhető meg.

A fagyasztott és friss termékek tápanyagtartalmát összehasonlító tanulmányok eredményei kissé eltérnek egymástól. Ennek az az oka, hogy egyes tanulmányok frissen betakarított termékeket használnak, így nem veszik figyelembe a tárolási és szállítási idő hatásait, míg mások szupermarketekből származó termékeket vizsgáltak, amelyek valószínűleg már tárolás alatt voltak. Ezenkívül a feldolgozási és mérési módszerek közötti különbségek is befolyásolhatják az eredményeket. Általánosságban azonban a bizonyítékok arra utalnak, hogy a fagyasztással megőrizhető a tápanyagérték, és a friss és a fagyasztott termékek tápanyagtartalma viszonylag hasonló. Ezenkívül az A-vitamin, a karotinoidok, az E-vitamin, az ásványi anyagok és a rostok szintje hasonló a friss és a fagyasztott termékekben. A fagyasztott termékek táplálkozási szempontból hasonlóak a friss termékekhez. Amikor a fagyasztott termékek tápanyag-csökkenéséről számolnak be, az általában csekély.

Érdekes módon azonban a fagyasztott termékek több C-vitamint tartalmazhatnak és nagyobb mennyiségben találhatóak meg bennük bizonyos tápanyagok. Ez leggyakrabban azokban a vizsgálatokban tapasztalható, amelyekben a fagyasztott termékeket hasonlítják össze olyan friss fajtákkal, amelyeket néhány napig már otthon tároltak. Egyes gyümölcsöknél a fagyasztva szárítás magasabb C-vitamin-tartalmat eredményezett a friss fajtákhoz képest.

Fagyasztott gyümölcseink között ribizli, eper, erdei gyümölcsmix, meggy, feketeszeder, áfonya, piros ribiszke, szamóca található. Ezen kívül fagyasztott gesztenyéből, gesztenyemasszából is többféle található kínálatunkban.

Ebben a kategóriában tehát megtalálod különböző fagyasztott gyümölcseinket.

Márkák tekintetében a Jégtrade, Maroni, Classic termékei közül választhatsz.