A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Szűrések

Szénsavas és szénsavmentes ásványvizek széles választéka a GRoby online kínálatában! Hazai és külföldi, valamint ásványi anyag összetételben is más-más ásványvíz termékpaletta vár nálunk. Kiszerelésben is sokféle palackból választhatsz a kis mérettől, amelyet táskában hátizsákban is magaddal vihetsz egészen a többliteres ballonig.

A legújabb kutatások eredményei azt bizonyítják, hogy hazánkban az ásványvízfogyasztás az elmúlt évtizedekben a többszörösére emelkedett. A statisztikák szerint korábban a szén-dioxiddal dúsított vizek voltak a legnépszerűbbek, most már a szénsavmentes ásványvíz a favorit. Bár az ásványvizet már régóta nem lehet szezonális terméknek nevezni, azért nyáron észrevehetően megnő a kereslet a palackozott vizek iránt. A hazai ásványvíz-fogyasztás emelkedését több okra vezetik vissza. Egyrészt az emberek egyre inkább felismerik az egészséges táplálkozás fontosságát, azaz értékelik az ásványvíz nyújtotta kedvező tulajdonságokat. Másrészt az ásványvíz elvesztette korábbi luxus jellegét, azaz mindennapi fogyasztási cikk lett. arról se feledkezzünk meg, hogy az ásványvíz palackozó cégek nagy gondot fordítanak a fogyasztók tájékoztatására. Megismertették és folyamatosan kommunikálják a fogyasztók felé a természetes ásványvíz egészségre kedvező tulajdonságait.

Szerencsénkre Európa nagyon gazdag ásványvíz forrásokban. Kimutatható, hogy földön nincs még egy ilyen gazdag ásványvíz régió, és sehol máshol nem használják fel ilyen mennyiségben ezt a természet adta áldásos kincset. Hazánk pedig Európa egyik leggazdagabb ásványvíz-lelőhellyel rendelkező országa, hatalmas földalatti vízkészlettel rendelkezik, sőt rendkívül gazdag ásvány- és gyógyvizekben. Magyarország adottságai kétségtelenül lenyűgözőek: nem csak a felszínen, hanem az alatt is igazi kincs rejtőzik, ami nem más, mint a természetes ásványvíz. Nem véletlen, hogy a magyar ásványvizek híresek és népszerűek is. A Kárpát-medence alatt található, kiváló minőségű, szennyeződéstől mentes ásványvíz készletek találhatóak, amelyek hazánk kedvező (geológiai, hidrogeológiai) adottságainak köszönhetően kimeríthetetlenek.

Azért nem árt, ha jobban beleássuk magunkat az ásványvíz témájába. Ugyanis nem mindegy, hogy milyen típusú ásványvizet veszünk, fogyasztunk: mi a különbség az ásványvíz és a természetes ásványvíz között?

Talán kevesen tudják, de gyakran állítanak elő ásványi és egyéb anyagokkal dúsított vizet, amely persze minősül természetes ásványvíznek. A természetes ásványvízről kijelenthető, hogy hazánk valódi kincse. Emberi és bármilyen beavatkozás nélkül készült mikrobiológiai és kémiai szennyeződésektől mentes kristálytiszta víz. Továbbá szervezetünkre jótékonyan ható ásványi anyagokban, mikró,- és makró elemekben rendkívül gazdag.

Érdemes azt is figyelembe venni, hogy rengeteg tényező befolyásolja az ásványvíz minőségét és ízvilágát is. Első és feltételezhetően a legfontosabb ilyen tényező az ásványianyag tartalom. A legegészségesebb ásványvíz jellemzője, hogy nátriumszegény és nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, magnéziumot. Az utóbbi elem pedig különösen fontos, emésztőrendszeri problémák esetén.

Mekkora mennyiségben fogyasszunk ásványvizet?

A nagyon magas ásványianyag tartalmú ásványvíz folyamatos fogyasztását általában nem javasolják mivel elősegítheti a vesekő képződést. Gyakran a nagyon magas oldott ásványi-anyag tartalom egy kellemetlen, gyógyvízhez hasonlító ízt ad az ásványvíznek. Összeségében a legjobb, ha minél alacsonyabb nátriumtartalmú ásványvizet választunk mindennapos fogyasztásra.

Ha napjaink szerves része az ásványvíz fogyasztás, akkor a kiegyensúlyozott ásványi-anyag tartalmú természetes ásványvíz a legjobb és legegészségesebb választás. A dietetikusok mindennapos fogyasztásra az alacsony nátrium tartalmú ásványvizet tartják a legideálisabbnak.

Az ismert ásványvizek, mint például a Szentkirályi, Mizse, NaturAqua, Primus, Borsec, Jana, Vis Vitalis, Parádi, Apenta, Theodora vizek mellett népszerű ásványvizek még az osztrák Vöslauer szénsavas, szénsavmentes és különféle gyümölcsös ásványvizei is.

De mitől különleges például az amúgy is ismert Evian?

Ezt talán mindannyian tudjuk, hogy a francia Evian az egyik legismertebb ásványvíz, amelyet a Genfi-tó közelében palackoznak. Története egészen az 1790-es évekig nyúlik vissza, amikoris egy közelben élő márki gyakran látogatott el a Szent Katalin-forráshoz. A történet szerint a márki máj- és veseproblémákkal küzdött, de mivel rendszeresen fogyasztott a vízből, panaszai megszűntek.

Melyik jobb? A szénsavas, vagy a szénsavmentes ásványvíz?

A szénsavas víz ugyanolyan jól hidratál, mint a szénsavmentes változat. Azonban nem mindegyik szénsavas víz egyforma. A legtöbb esetben persze a szénsavmentes víz ajánlott folyamatos fogyasztásra, ugyanis a szénsavmentes víz könnyen hozzáférhető, természetes forrásokból származik.

A szénsavas víz szén-dioxidot tartalmaz, amelyet nagy nyomással oldanak fel a vízben. Ez a folyamat képzi a buborékokat és ad a vízhez enyhe sós ízt. Ezek a szénsavas vizek általában palackozottan kerülnek hozzánk, de otthon is elkészíthetőek. Tévesen ugyan, de sokan azonosítják a szénsavas vizet az ásványvízzel, de valójában az ásványvizek szénsavmentes formában fordulnak elő és azokat is csak utólag dúsítják szén-dioxiddal.

Ebben a kategóriában különböző vizeket találsz, attól függően, hogy melyik a kedvenced, vagy éppen melyikhez lenne kedved. Márkák: Mizse, Szentkirályi, Primus, Magnesia, Evian, Hunyagi János, Jana, NaturAqua, Apenta, Primavera.

Tudtad? Az ásványvíz a föld mélyéről származó olyan ivóvíz, amelyben az oldott anyagok mennyisége meghaladja az 500 mg/litert, vagy egy-egy elemet (ionos formában) az átlagosnál nagyobb mennyiségben tartalmaz, és amelyek sajátos ízt és gyakran gyógyhatást kölcsönöznek neki.