Kávé, tea, kakaó
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Szűrések

Igazán kellemes és finom termékválaszték vár rád kávé, tea és kakaó kínálatunkban! Van, aki a kávét, van, aki a teát preferálja, a GRobynál biztosan mindenki talál magénak megfelelő terméket. A kakaó tartalmú termékek között van holland kakaópor, instant kakaópor, vagy kakaóital is.

A kávé élénkítő hatása közismert, de emellett még számos területen támogatja kedvezően az egészséget. A klorogénsav tartalma nagyon fontos az egészséges testsúly elérésében, mivel képes befolyásolni a szervezet energiafelhasználását. Ezenfelül a klorogénsav támogatja az egészséges testzsírszintet, a szív-és érrendszeri működést, továbbá a normális vércukorszintet. A koffein az idegsejtek működését is serkenti.

A tea természetes, bioaktív vegyületeinek egészségünkre gyakorolt jótékony hatása, kedvező befolyással bír egészségünkre. Sokan a fekete teát kedvelik, mások inkább a zöld tea mellett teszik le voksukat, de azért a gyümölcsteák is nagy népszerűségnek örvendenek. Kutatások azt igazolják, hogy a tea összetevői - különösen a koffein és a tein - jótékony hatással vannak az agyműködésre. Tudományosan bizonyították azt is, hogy a tea bizonyos összetevői az időskori Alzheimer-kór kialakulásával szemben is védenek. Viszont gyakran felmerül a kérdés: a zöld tea jobb, mint a fekete tea? Az érdekesség az, hogy mindkét teafajta a teanövény (Camellia sinensis) zsenge hajtásaiból készül. A végtermékek közötti különbségeket a hajtások eltérő feldolgozási eljárása okozza.

A fekete tea esetében a tea hajtásokban található katekinek a feldolgozás során teaflavinokká és tearubiginekké alakulnak, míg a zöld teában nem történik ilyen változás. Azaz ez a fő különbség a zöld tea és a fekete tea között, minden más összetevőjük hasonló. A tea egészségre gyakorolt jótékony hatásainak többsége a teában nagy mennyiségben jelen lévő polifenol vegyületeknek köszönhető. A kutatások azt mutatják, hogy a zöld teában és a fekete teában lévő polifenol vegyületek hasonló élettani előnyökkel járnak, így a zöld tea és a fekete tea fogyasztása egyformán jótékony hatású az egészségre. Tanulmányok kimutatták, hogy a zöld és a fekete teában található flavonoidok antioxidáns aktivitása csökkenti számos degeneratív betegség kockázatát, és hozzájárul a száj egészségének megőrzéséhez. A fő degeneratív betegségek napjainkban a szívbetegségek, a magas vérnyomás, agyvérzés, a rák és a cukorbetegség.

A gyümölcsteák megítélése számos véleménykülönbséget vet fel. Tény, hogy a hivatalos definíció nem tekinthetjük őket teának, hiszen nem a teacserjéből készültek, ugyanakkor még a nevükben is a „tea” szót használják. Igaz ez inkább a felhasználásuk módjára vonatkozik. A gyümölcsteáknak számos előnye van, például nincs bennük koffein. A gyümölcsteákat pedig kétféle módon készítik el. Az egyik mód az, hogy a gyümölcs aszalványokat (vagy az egyetlen fajta gyümölcsöt) összekeverik a már kedvelt fekete, zöld, vagy bármilyen másfajta teával. Ebben az esetben a gyümölcstea-rész nem tartalmaz koffeint, míg az alaptea igen, bár elenyésző mennyiségben. A gyümölcstea készítésének másik módja, hogy a tea kizárólag szárított (és esetleg néhány más eljáráson átesett) gyümölcsből készül, például áfonyából, tehát nincs mellette alaptea. A gyümölcsteák immunerősítő hatása vitathatatlan. Az igazán jó gyümölcsteák valódi gyümölcsökből készülnek (nem pedig ízfokozókkal, vagy koncentrátumokból), ezért általában gazdagok C-vitaminban (de rengeteg tartalmaz A, E és egyéb vitaminokat is) emellett nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat. Az aszalt bogyós gyümölcsök, a narancs és a málna magas antioxidáns-tartalmúak, ami egyes kutatások szerint csökkenthetik a koleszterinszintet. Más gyümölcsök, például az alma, az eper és a citrom pektint tartalmaznak, egy olyan rosttípust, amely csökkenti a "rossz" koleszterinszintet. A gránátalma tea a vérnyomást is csökkentheti, így biztosítva, hogy a szívünk tovább egészséges maradjon. Számos gyümölcsteának (valóban) erős gyulladáscsökkentő hatása van. A csonthéjas gyümölcsökben, például a cseresznyében, az őszibarackban és a sárgabarackban található fenolos vegyületek csökkentik a gyulladást és a fájdalmat vagy duzzanatot. Az ananász tea szintén erős gyulladáscsökkentő enzimeket tartalmaz, annyira, hogy még sportolók is fogyasztják, hogy elősegítse a regenerálásukat.

Nagy utat tett meg a kakaó az emberi történelemben, amelyre eleinte univerzális gyógyírként tekintettek. Minden misztikum ellenére a kakaó ma is hasznos lehet egészségünk megőrzése szempontjából, amennyiben megfelelő formában fogyasztjuk. A közép-amerikai aztékok eredetileg italösszetevőként fogyasztották a kakaót. Mind kulturális, mind orvoslási szempontból nagy jelentőséget tulajdonítottak neki, lényegében egyfajta csodaszerként használták számos testi tünet esetén, kezdve a láztól és hasmenéstől a kimerültségen és fájdalmon át egészen a fogszuvasodás kezeléséig. Persze napjainkra nagyban átalakult a kakaót övező tudományos vélekedés, így immár sokkal inkább a kakaóban természetesen nagy mennyiségben előforduló polifenoloknak tulajdonítjuk a vélhető előnyös egészségügyi hatásokat. A kakaó nagyon gazdag flavonoidokban is, elsősorban ezért is gondolunk rá igencsak hatásos antioxidánsként. Míg a sokak által nagyon gazdag antioxidáns forrásnak tartott vadon termő áfonya 61 féle antioxidánst tartalmaz, meglepő, hogy a kakaóbabban 621 féle antioxidáns található! A nyers, egész kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki az antioxidáns hatású flavonoidok. Lenyűgöző antioxidáns kapacitása és persze számos más élettani hatása miatt, a rendszeres kakaófogyasztás rendkívül pozitívan hat a cukorbetegségre, a szív- és érrendszer egészségére, az agy működésére és a rák megelőzésére, valamint pozitívan befolyásolja az immunrendszert. A magnézium az emberi szervezet számára egy nélkülözhetetlen nyomelem, hiszen számos betegség e fontos nyomelem hiányára vezethető vissza.

A kávé, tea, kakaó kínálatunkban sokféle különlegességet találsz! A kávé kategóriában őrölt kávét, szemes kávét, instant kávét, kávékapszulákat, kávépótlókat, kávéfiltereket.

A tea kategóriában fekete teákat, gyümölcsteákat, zöld teákat, rooibos teákat, szálas és instant teákat, gyógyteákat és életmód teákat és teaválogatásokat. Továbbá kínálatunk tartalmaz kakaóporokat, forró csokoládékat, cappuccinokat, kávé ízesítőket és tea ízesítőket.

Válassz bátran és egészséged sem bánja meg!