Kefírek, kefíritalok
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Szűrések

Kefir, kefiritalok

Akár egy finom, friss pékáru mellé, akár sütés-főzéshez van rá szükség, áruházunkban gazdag kefir kínálatból válogathatnak vásárlóink. Kínálatunkban a krémesebb, lágyabb, vagy akár ivásra alkalmasabb (kaukázusi) változatok egyaránt megtalálhatók. Az általunk forgalmazott főbb márkák: Danone, Mizo, Milli, Cserpes, Zöldfarm (bio), Magic Milk (laktózmentes). Hogy kerül a kefir az ételbe? Bár leggyakrabban önmagában fogyasszuk szendvicsek mellé, vagy salátákhoz, a kefir számos étel elkészítéséhez használható. Ilyen ételek például: Az élesztővel, vagy élesztő nélkül készíthető pogácsák, Lángos, langalló, kenyérlángos, tökipompos. A főzelékek, zöldséglevesek habarásához is használható tejföl helyett a kefir. Salátákhoz a joghurtot helyettesíthetjük vele. Mártogatósokhoz, szendvicskrémekhez is keverhetjük, de teitnve, hogy sokkal folyósabb állagú, mint a tejföl, az előírt ennyiségnél kevesebbet adagoljunk és készüljünk fel arra, hogy a kefir természetes savassága ki fog ütközni. Azok a pörköltek, paprikások, gyümölcslevesek, raguk, melyeket alapvetően tejszínnel vagy tejföllel sűrítenénk, szintén habarhatók kefírrel. (Mivel kefir magas fehérjetartalma több odafigyelést igényel, ezért az utolsó percekben, az edényt a tűzről levéve keverjük az ételhez.) Tudtad? A kefir szó egyes források szerint kaukázusi, mások szerint török eredetű. A kefir rengeteg hasznos baktériumot, továbbá vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Számos egészségvédő hatása ismert: jótékony hatással van az egész bélrendszerre, javítja a bőr állapotát, szabályozza a vérnyomást, a vércukor- és koleszterinszintet.