Tejfölök, élesztő
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Szűrések

Tejfölök, élesztő

A tejföl kínálatunkban a legnépszerűbb márkák - többek között a Mizo, a Cserpes, a Jásztej, az Alföldi, a Nádudvari – termékei találhatók meg: 12-20%-os zsírtartalommal, a kis poharastól a vödrös kiszerelésig, bio és laktózmentes változatokban. A tejföl értéke a hazai gasztronómiában A tejföl, ha nem is alapélelmiszer, de rendkívül fontos szerepet tölt be a haza étkezési kultúrában. Vannak magyaros fogások, melyek teljesen elképzelhetetlenek tejföl nélkül, ilyen például a: Csirkepaprikás, Gombapaprikás, Betyárosan vagy bakonyi módra készített ételek. Ezeken kívül a hazai és mediterrán jellegű rakott hús-zöldség (pl. rakott kel, muszaka) és a hús-tészta (pl. hortobágyi palacsinta, lasange) alapú ételek és sokak számára a töltött káposzta sem nélkülözheti a tejfölt. A főzelékek tekintetében már kicsit engedékenyebbek a receptek, itt a tejföl helyettesíthető joghurttal, de tény, hogy tejföllel gazdagabb, krémesebb állagot és ízt hozhatunk létre. A burgonyás vagy túrós/juhtúrós alaptésztából készült gombócból és nudli, valamint a sztrapacska szintén tejföl feltéttel kerül az asztalra. A tejföl számos sütemény alapösszetevője, lásd például a linzerfélék, vagy a csörögefánk, és sok pogácsaféle tésztája is igényli a tejföl hozzáadását. Az élesztő mellett tejföl is szükséges számos kelt tésztából készült süteményhez, vannak vidékek, ahol a beigli, a fonott kalács, a zserbó alapreceptje is tartalmazza ezt a fontos összetevőt, melynek köszönhetően a sütemény tésztája puhább, de nem lágyabb, és egyúttal könnyebben gyúrható, formázható, a kész sütemény pedig tovább eltartható lesz. (A tejfölös alapú sütemények nem szikkadnak ki olyan gyorsan.) Tudtad? A tejföl eredetileg Oroszországból származott, majd Európában, végül világszerte elterjedt. További érdekesség, hogy a kínai konyha egyáltalán nem használja a tejfölt, romlott tejnek tekinti azt.