Tojás, instant élesztő
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Szűrések

Válassz tojást, vagy instant élesztőt a GRoby online választékából! A tojás életünk és étkezésünk fontos alapja, ősidők óta velünk van, tápanyagtartalma miatt gyakorlatilag esszenciális táplálékforrásunk. Nem is kérdés, hogy a tojás egy igazi csoda, egyedülálló összetételű és kivételes tápértékkel bír. A különböző típusú, méretű friss tojásokból mindenki megtalálja az ízlésének, preferenciájának és persze pénztárcájának a legmegfelelőbbet.

A tojás rendkívül értékes tápanyagtartalma mellett igen sokféle módon használható a konyhában is. A tojás szinte bármely recept szuper hozzávalója lehet, legyen szó szószokról, krémekről, tésztákról, süteményekről és még sorolhatnánk. Vagy ha csak egy egyszerű rántottában, tükörtojásban gondolkodunk, még az is számtalan módon variálható, fűszerezhető. Ugyanígy, napszaktól függetlenül bármikor fogyasztható, reggelire, tízóraira, ebédre, vacsorára is kiváló választás. Amennyiben szendvicskrémet, majonézt, tartárt szeretnél készíteni, akkor is jó alap a tojás. Kiváló piskótaalap, de ugyanígy sütemények krémjéhez is tökéletes. Arról se feledkezzünk meg, hogy az igazán magyaros rántott hús bundájához, panírjához is elengedhetetlen összetevő. Azt biztosan megállapíthatjuk, hogy a klasszikus magyar konyha elengedhetetlen alapanyaga tojás, gondoljunk csak egy igazi rakott krumplira, vagy tojásos lecsóra, esetleg egy másik nyári kedvencre a tojásos nokedlire. A tojás viszonylag hosszan eltartható, a friss tojások a polcokra kerülés után még legalább négy hétig megőrzik minőségüket. A legjobb, ha vásárlás után hűtőszekrényben tároljuk a tojásokat, így sokáig frissek maradnak és minőségüket is megtartják. Azt mindenki tudja, hogy a tojás valóban értékes tápanyagforrásunk, de a pontosság kedvéért, íme néhány lényeges összetevő: egy átlagos tojás körülbelül 6 gramm fehérjét és 5 gramm zsírt tartalmaz. Ezen kívül A-, B2-, B12-, D- és E-vitaminban gazdag, valamint olyan alapvető ásványi anyagok találhatók benne, mint a vas, a kalcium és a foszfor.

Milyen előnyökkel jár, ha rendszeresen fogyasztunk tojást? Először is a tojás segít az izomtömeg növelésében, ugyanis az egyik legjobb minőségű fehérjeforrás, és az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, amely szervezetünk számára fontos. Az is lényeges, hogy a tojásban található fehérje könnyen emészthető. A tojásban található pantoténsav-, niacin- és riboflavin tartalomnak köszönhetően csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget. A riboflavin, az A-vitaminnak és cinkkel kiegészülve támogatja szemünk egészségét és normál látásunk fenntartását. Gyerekeknek is kiváló, mert hozzájárul a csontok normális növekedéséhez és fejlődéséhez, a kognitív fejlődéshez (foszfor, fehérje, vas, D-vitamin tartalom). A legjobb, ha gyermekünket hozzászoktatjuk, hogy hetente néhány alkalommal tojást reggelizzen, bármilyen formában is szereti. A legjobb tanács, amit megfogadhatsz, hogy mindig legyen tojás az otthonodban! Már csak azért is, mert tényleg számtalan módon elkészíthető. Ha sokat sportolsz, akkor is jó, ha mindig van némi tojástartalék a hűtődben. Ez az igazi fehérjebomba tökéletes választás azoknak, akik szeretnék izomtömegüket megtartani, vagy növelni, vagy esetleg emelni akarják teljesítményüket. Mivel a tojás az energiatermeléshez nélkülözhetetlen B-vitaminok természetes forrása is, tökéletes hozzávaló a sportteljesítmény növeléséhez. A B-vitaminok egyik hasznos tulajdonsága, hogy segítenek a szervezetünkbe bevitt táplálékot, tápanyagokat hasznos energiává alakítani. Ez azt jelenti, hogy a tojásban gazdag étrend segíthet általános energiaszintünk növelésében és sportolás, edzések alatti teljesítmény javításában.

Vannak a tojás fogyasztásának hátrányai? Meglepő lehet sokak számára, de igen. A tojás esetében is, mint minden más ételnél a mértékletesség a lényeg. A szakértők szerint az emberek túlnyomó része hetente akár hét tojást is megehet, anélkül, hogy ennek egészségügyi kockázatai lennének. Egyesek szerint viszont heti 3-4 tojás fogyasztása nagyjából 6%-kal emeli a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát. A tojásfogyasztás megemelheti koleszterinszintünket, amely szív-és érrendszeri betegségeket okozhat. Az sem mindegy, hogy mivel fogyasztjuk, vagy mibe tesszük. Zsíros ételekkel még inkább megnöveli az érrendszerre gyakorolt hatást, azaz a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát. Az élesztő elengedhetetlen ha kelt tésztákat, kenyeret, pizzatésztát, kalácsot, vagy egyéb kelesztést igénylő péksüteményeket szeretnénk készíteni. Az instant élesztő a hagyományos élesztő por állagú formája, és viszonylag hosszú ideig eltartható. Tulajdonképpen ugyanarra használható, mint a friss élesztő, azaz mindenféle kelt tészták elkészítéséhez. Az instant élesztő olyan kelesztő és lazító anyag, melyet többnyire nem kell felfuttatni. A szárított élesztőt szobahőmérsékleten tároljuk, szemben a friss élesztővel, amit hűtőben, +2 - 8°C-on kell tárolni és nem tartható el olyan sokáig, mint a por állagú változat.

Ebben a kategóriában tojásokat és élesztőket találsz, amely minden háztartás kötelező, alapvető eleme. Tudtad? A tojásban jelentős mennyiségű az A-, a B2-, a D- és az E-vitamin-, valamint a karotintartalom. A jó minőségű tojássárgájában egy felnőtt ember napi A-vitamin-szükségletének egyharmada halmozódik fel, D-vitamin-tartalma pedig a tőkehalmáj után a legnagyobb.