A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
A termék megszűnt
Mit kell tudni a zöldalmáról?
A zöldalma igazi nomen est omen gyümölcs. Valóban szép élénkzöld, még véletlenül sem sárgászöld és végképp nem sárga, egészen konkrétan az almazöld szín is éppen e gyümölcsről kapta a nevét. Jellegzetes ízű, fehér, nem túlzottan lédús, harsogó, roppanós gyümölcshúsa ízletes, és jóval kevésbé édes, mint a piros almáké.
Hogyan használhatjuk a zöldalmát?
A zöldalma nyersen a legfinomabb, ez kétségtelen. Önmagában, vagy gyümölcssaláták összetevőjeként fogyaszthatjuk, valamint kifejezetten jól illik az íze az aromásabb sajtokhoz, dióhoz, egyéb magfélékhez, valamint szőlőhöz. Az zöldalmából, ahogy piros testvéreiből is főzhetünk természetesen befőttet, kompótot, gyümölcslevest beletehetjük süteményekbe is. Utóbbiba főként akkor érdemes, ha kalóriaszegény, vagy kifjezetten cukorbetegeknek szánt süteményt készítünk, hiszen a zöldalma saját gyümölcscukortartalma és kalóriája alacsony. Ugyanezen oknál fogva nemcsak uzsonnára, de akár utóvacsoraként is elfogyaszthatunk egy szép zöldalmát.
A zöldalma egészségtámogató tulajdonságai
Ha megkérdeznék, hogy melyik az a három dolog, amit elvinnénk magunkkal egy lakatlan szigetre, az egyik választás egyértelműen az almafa-csemete volna, mégpedig a zöldalma sarja. A zöldalma manapság trendi kifejezéssel élve igazi szuperfood. Ásványianyag- vitamin és antioxidáns tartalma, ballasztanyagai általános egészségmegőrzés mellett emésztésjavításra, vércukorszint balanszra, salaktalanításra teszik alkalmassá. A zöldalma élénk savtartalmú és zamatos gyümölcs. Gazdag A- és C-vitaminban, ballasztanyagokban, pektinben és értékes cukrokban is, valamint káliumot, kalciumot és nátriumot is tartalmaz.
Hogyan tároljuk a zöldalmát?
A zöldalma hűvös, napfénytől védett, közepes páratartalmú tárolóteret igényel. Szeletelve, reszelve fagyasztható ugyan, de nem érdemes, hiszen így mind állagából, mind egészségmegőrzést támogató tulajdonságaiból sokat veszít. Hűtőben sem érdemes tárolni, mivel a belőle felszabaduló etiléngáz a vele egy térben tárolt egyéb zöldségekben és gyümölcsökben meggyorsítja az érési folyamatot. Ennek a tulajdonságának viszont akkor vehetjük hasznát, ha a kereskedelemben vásárolt banánt, vagy avokádót szeretnék mihamarabb fogyasztható állapotba hozni.
Származási ország: Franciaország
Osztály: II.