A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
A szezámmag kiváló magnéziumforrás. Gyakran pirítják vagy őrlik lisztté, és sok konyhában használják például salátákban, sütikben, vagy akár szószok alapanyagaként is. Finom, jellegzetes íze és roppanós textúrája miatt ideális választás a sütés-főzés során. Az olajos magvak közül a szezámmag tartalmazza a legtöbb kalciumot. Ezért rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlott csontritkulás esetén, de az egészséges csontozatra is jó hatással van, erősebbé teszi. Gondoskodik a fogak és a haj szépségéről is. Gazdag telítetlen zsírsavakban, jótékonyan hat a szervezet koleszterinszintjére, rendkívül sok aminosavat is tartalmaz. Erősíti a szívizmot és az idegrendszert, máj és epebántalmakat is enyhít, méregtelenítő hatása kiváló. A reformkonyhában használhatjuk lisztmentes kenyerekbe és süteményekbe, panírokba, készíthetünk belőle krémet, vajat és tejet is. Szórhatjuk mindenféle pékáruk és sütemények tetejére, és a tésztájába is, de tehetjük salátába, joghurtba, kefirbe, müzlibe is.
Tárolási információ: száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Magyarország