A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Szűrések

A GRoby kínálatában minden kedvenc gyümölcsödet megtalálhatod! Ismerjük jótékony hatásukat, tudjuk, hogy vitaminbombának számítanak, de mégis mennyit, hogyan fogyasszunk belőlük? Milyen élettani hatással bírnak és mi a fontossága a szezonalitásnak a gyümölcsfogyasztás tekintetében?

Azt valóban mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök rendkívül fontosak az egészségünk szempontjából, és a rendszeres fogyasztásuk számos jótékony hatással jár. Azonban gyakran elhanyagoljuk fogyasztásukat, amikor étrendünkről van szó. Ezért érdemes közelebbről megvizsgálni, miért érdemes beépíteni a napi gyümölcsfogyasztást az életmódunkba, és hogy számtalan előnnyel járhat, ha így teszünk.

A friss gyümölcsök a vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok mellett rostokat is tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak az egészséges emésztéshez és a jó közérzethez. A gyümölcsökben található vitaminok között kiemelkedik a C-vitamin, amely erősíti az immunrendszert, vagy az A-vitamin, amely az egészséges látásért felelős. Emellett ásványi anyag forrásként, például káliumban és magnéziumban is gazdagok, amelyek elengedhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez.

A gyümölcsök fogyasztása és a bennük található anyagok jótékony élettani hatással bírnak. Csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Például a rendszeres gyümölcsfogyasztás csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések, például a szívbetegség és a stroke kockázatát. Segítenek fenntartani az egészséges testsúlyt és elősegítik a fogyást: A gyümölcsök alacsony kalóriatartalmúak, ugyanakkor magas rosttartalommal rendelkeznek, amely hosszú ideig teltségérzetet nyújt. A gyümölcsökben található rostok javítják az emésztést és csökkentik a székrekedés kockázatát: a gyümölcsök segítenek fenntartani a rendszeres bélműködést, valamint táplálják és tisztítják a beleket. A gyümölcsök magas víztartalmuknak köszönhetően szabályozzák a szervezet folyadékháztartásának egyensúlyát. Számos gyümölcs, például a sárgadinnye, a narancs és a bogyós gyümölcsök, magas A-vitamin tartalommal rendelkeznek, amely fontos a jó látás és a bőr egészségének szempontjából. Az A-vitamin hozzájárul a szemek egészségéhez és a bőr hidratálásához, valamint a ráncok megelőzéséhez, csökkentéséhez és egyéb bőrproblémák orvoslásában is segíthetnek. A gyümölcsök számos antioxidánst tartalmaznak, amelyek segítenek megvédeni a sejteket a káros szabadgyökök ellen. Az antioxidánsoknak fontos szerepük van az immunrendszer erősítésében, továbbá fontos szerepet játszanak a betegségek megelőzésében.

Valószínűleg kevés olyan ember van, aki ne szeretne legalább egy bizonyos gyümölcsfajtát. Mindenkinek vannak kedvencei, akár szezonális, vagy déli, egzotikusabb gyümölcsökről van szó. A gyümölcsök hazánkban is minden évszakban elérhető zamatos élelmiszerek. A tudatos táplálkozás egyik alappillérét képezi a minden napi, ha lehet szezonális gyümölcs fogyasztása. A szezonális gyümölcsök ugyanis frissebbek és ízletesebbek, mivel helyi termelőktől származnak és nem kell több ezer kilométert utazniuk, hogy eljussanak a fogyasztókhoz. Nem kezelik őket kemikáliákkal, hogy kibírják a szállítást. Ha lehetséges válasszunk mindig szezonális és friss gyümölcsöt, és érdemes kerülni őket cukrozott, hőkezelt, tartósított befőtt formájában. Ezek helyett még mindig jobb megoldás a fagyasztás.

Persze nem nehéz kitalálni, hogy a legnagyobb mennyiségben fogyasztott gyümölcsfajtánk az alma, melyet a citrusfélék és a banán követ, de kiemelkedik még a görögdinnye és a szőlő is. Mikor ideális gyümölcsöt fogyasztanunk? A gyümölcsöket ajánlott önmagukban fogyasztani (nem mézzel, vagy cukorral) két főétkezés között. A főételek emésztése jóval lassabb, mint a gyümölcsöké, ezért főétkezés után közvetlenül ne fogyasszunk gyümölcsöt, mert emésztési problémákat, puffadást okozhat. Nassolás, édességek helyett is célszerű inkább gyümölcsöt fogyasztani, ez a gyermekek esetében különösen hasznos lehet. Érdemes már kora gyermekkorban rászoktatni őket a rendszeres gyümölcsfogyasztásra. Léteznek óriás vitaminbombák, amelyek kiemelkednek a többi gyümölcs közül. A ribizlinek Hazánkban az üzemileg termesztett gyümölcsfajok közül legnagyobb a C-vitamin tartalma, nagy előnye, hogy a feldolgozás során a C-vitamin tartalom nagy része megmarad a gyümölcsben. A többi bogyós gyümölcshöz hasonlóan kitűnő vértisztító hatással rendelkezik. Magas vastartalma miatt vérszegénység esetén is javasolt a fogyasztása. Az áfonya a ribizlihez hasonlóan igazi szupergyümölcs hihetetlenül magas antioxidáns-tartalommal. Az áfonya bizonyítottan csökkenti az Alzheimer-kór esélyét is, emellett bőrszépítő tulajdonságokkal is rendelkezik, és az emésztésre is jótékony hatással bír. Sokak számára meglepő lehet, de a sárgabarack is kiemelkedő C-vitamin-tartalommal rendelkezik, amely fontos az immunrendszer támogatásában. A-vitaminban is nagyon gazdag a sárgabarack, már napi 3-4 darab fedezi a napi szükségletünket. A gyümölcsben bőven található A-vitamin lassítja az időskori látásromlást, serkenti a máj méregtelenítését, és rákmegelőző hatással is bír. A sárgabarack kiváló vírusölő, valamint a bakteriális fertőzések ellen is felveszi a harcot. Válassz változatosan gyümölcsöket, hogy különféle vitaminokat, tápanyagokat juttass a szervezetedbe! A GRoby-nál gyümölcsök széles választéka áll rendelkezésedre, így érdemes kipróbálni és többfélét fogyasztani. Választhatod például a citrusféléket, bogyós gyümölcsöket, almaféléket, szőlőt, kiwit és még sok más ízletes gyümölcsöt. Ha mégsem szeretnéd magában fogyasztani, készíts gyümölcsből friss salátákat, smoothie-kat, vagy gyümölcsszószokat! A gyümölcsszószok tökéletesek húsokhoz, de palacsintába, vagy más édességekhez öntetként is passzolnak. Desszertek és sütemények készítéséhez összetevőként is kiválóak a gyümölcsök. Készíthetsz gyümölcskenyeret, gyümölcsös muffint vagy akár egy gyümölcsös krémet is. Ezek az édességek nemcsak finomak, hanem táplálóak is, mivel a gyümölcsök természetes édesítőként funkcionálnak bennük.

A gyümölcs kategóriában többek között találsz almát, ananászt, grapefruit, gránátalma, nektarin, mangó, narancs, vilmoskörte, banán, citrom, avokádó, görögdinnye.