Pudingok, krémek, öntetek, süteményalapok (34)
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Ár

269 Ft
269 Ft
2399 Ft
2399 Ft

Szűrések
Dr. Oetker Gála krémpudingpor 78 g vaníliaízű
549 Ft / db
7 038 Ft / kg
1 karton = 25 db
Dr. Oetker Eredeti pudingpor 2x40 g vaníliaízű
399 Ft / db
4 988 Ft / kg
1 karton = 15 db
Dr. Oetker Eredeti pudingpor 40 g vaníliaízű
269 Ft / db
6 725 Ft / kg
1 karton = 40 db
Dr. Oetker az Én Fagyim fagylaltpor 96 g csokoládés
799 Ft / db
8 323 Ft / kg
1 karton = 15 db
Dr. Oetker Gála krémpudingpor 104 g csokoládés
549 Ft / db
5 279 Ft / kg
1 karton = 20 db
Dr. Oetker az Én Fagyim fagylaltpor 82 g vaníliás
799 Ft / db
9 744 Ft / kg
1 karton = 17 db
Dr. Oetker Eredeti pudingpor 2x40 g tejszínes
399 Ft / db
4 988 Ft / kg
1 karton = 15 db
Dr. Oetker Brownies süteménypor 436 g
2 099 Ft / db
4 814 Ft / kg
1 karton = 8 db
Dr. Oetker Gála krémpudingpor 78 g puncs
549 Ft / db
7 038 Ft / kg
1 karton = 25 db
Dr. Oetker csokoládés tortakrém alappor 145 g
1 099 Ft / db
7 579 Ft / kg
1 karton = 12 db
Dr. Oetker tiramisu krémpor 68 g
859 Ft / db
12 632 Ft / kg
1 karton = 20 db
Dr. Oetker Eredeti pudingpor 40 g puncs
269 Ft / db
6 725 Ft / kg
1 karton = 30 db
Dr. Oetker muffin alappor 345 g csokis
1 999 Ft / db
5 794 Ft / kg
1 karton = 8 db
Dr. Oetker Eredeti pudingpor 2x40 g puncs
399 Ft / db
4 988 Ft / kg
1 karton = 15 db
Dr. Oetker házi krémes krémpor 225 g
999 Ft / db
4 440 Ft / kg
1 karton = 20 db
Dr. Oetker Aranka krém 65 g vanília
529 Ft / db
8 138 Ft / kg
1 karton = 25 db

Puding alapok, krémek, fagylaltporok és sütemény alapok a GRoby online választékában. Bármilyen édességre, finomságra vágysz, nézz körül kínálatunkban és rendeld meg kedvencedet!

Az édességek világszerte kedveltek, ahogy a puding is egy igen változatos ízekben és állagban is különféleképpen készíthető desszert. Sokféle formája és jelentése van a nemzetek konyhájában. Más az angolszász, francia, magyar puding is.

Egy kis pudingtörténet

A puding eredete és fejlődése hosszú időkre nyúlik vissza. Maga a puding szó az angol pudding-ból származik, amely a latin botellus (jelentése: kis kolbász) szóból ered. Ugyanis a legkorábbi pudingok húsos, töltött ételek voltak. Még a középkori Angliában is eredetileg sós étel volt, főtt hús, gabona és vér keveréke állatbélbe töltve (mint például az angol reggeli egyik fő kelléke a black pudding). Az első édes pudingok a 17–18. századra jelentek meg, főként liszttel, tojással, cukorral, mazsolával készültek. Főként gőzölt vagy sütött tészták voltak.

A modern puding megjelenése a 19. századra tehető. Ekkor már a puding egyre inkább azt a krémes, tej alapú desszertet jelentette, amit ma is ismerünk. A por alapú puding pedig Németországból indult hódító útjára a 20. század elején.

Mihez és hogyan használhatjuk fel a pudingot?

A klasszikus édes pudingot önálló desszertként is fogyaszthatjuk számos ízben. Léteznek csoki-, vanília-, karamell- vagy gyümölcsízű változatok. Különféle réteges édességekhez is kiváló, így pohárkrémek, somlói, tiramisu vagy ehhez hasonló sütemények kiváló ízesítője lehet. Tortákhoz, krémesekhez, pitékhez tölteléknek is használható a puding. Az angolszász „pudding” jellemzői Az angolszászoknál a gőzölt sütemények a karácsonyi pudding (plum pudding) vagy toffee pudding. ugyanakkor ott vannak a sós változatok, a már említett black pudding vagy a Yorkshire pudding.

A puding előnyei

A por puding gyorsan elkészíthető, nagyjából 10-15 perc alatt már tálalható. Sokféle ízben elérhető: csoki, karamell, vanília, kókusz, puncs, eper, különféle egyéb gyümölcsök. Puha és könnyen emészthető, gyermekeknek, különösen a kicsiknek lehet ideális desszert.

A puding hátrányai

Boltban kapható vagy instant pudingok cukortaralma magas lehet. Figyeljünk az adalékanyagokra, színezékekre és stabilizátorokra. Tápanyagtartalom tekintetében a puding kevés fehérjét, rostot, vitamint tartalmaz, de az elkészült finomsághoz adhatunk zabot, chia magot és gyümölcsöket is.

A puding egy a hétköznapokban is kedvelt desszert, főleg, ha otthon készítjük. Népszerűsége az évek múltával és újabb desszertek megjelenésével sem csökken. Sokoldalú, könnyen elkészíthető édesség, amelynek izgalmas története a sós, húsos töltelékektől a krémes desszertekig fejlődött. Bár ízletes és praktikus, szóval minden háztartásban van helye, azért fontos odafigyelni az összetevőkre, különösen a késztermékek esetében.

A süteményporok Amerikában jelentek meg először a 20.század elején. A világgazdasági válság idején a 20-as évek végén, 30-as évek elején a gyors, olcsó otthoni sütés miatt váltak népszerűvé. a második világháborút követően a technológia is sokat fejlődött, amely még szélesebb felhasználást tett lehetővé.

A süteményporok gyakorlatilag száraz hozzávalók összekeveréséből készülnek (ezek lehetnek: liszt, cukor, kakaó, ízesítő, sütőpor és különféle aromák). Sokféle porból válogathatunk, vannak: tortaporok, muffinporok, brownie, de kevert süteményporok is. A süteményporok felhasználása népszerű a kezdő süteménykészítők körében, de azoknál is, akiknek kevés ideje jut sütésre. Segítségükkel egyszerűen és gyorsan készíthetünk ízletes sütiket. Víz, tej, tojás esetleg olaj hozzáadásával hamar süthetünk egy-egy desszertet.

A süteményporok használatának előnyei

Egyrészt időtakarékos módon süthetünk, gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük kedvenc édességeinket. Amiatt sem kell izgulnunk, hogy elrontjuk, mert az eredmény kiszámítható és szinte garantált. A süteményporokat hosszan tárolhatjuk és az is mellettük szól, hogy változatos ízvilágban kaphatók.

A süteményporok használatának hátrányai

A süteményporok sajnos gyakran tartalmaznak adalékanyagokat, mesterséges aromákat, valamint zsír-és cukortartalmuk is magas lehet. Ezért mindig figyeljünk oda az összetételre, ha süteményport vásárolunk. Ma már sok egészséges keverék is található a piacon. A fagylaltporok először a 20. század közepén jelentek meg, főleg az USA-ban. A porokkal a fagyikészítést próbálták egyszerűsíteni, főképpen éttermekben, cukrászdákban. A fagylaltporok többnyire tejpor, cukor, stabilizátorok, ízesítők, emulgeálószerek keveréke. Vízzel vagy tejjel keverik el, ezt követően fagylaltgépben vagy fagyasztóban készítik el. Léteznek tejalapú porok és vegán, azaz növényi alapú porok is kaphatók az üzletekben. Praktikus keverékek az otthoni fagyikészítéshez, de hasznosak lehetnek éttermek, fagylaltozók és gyorséttermek számára is. Ugyanakkor különféle shake-ek, trumixok alapja is lehet egy finom fagylaltpor.

A fagylaltporok előnyei

Tagadhatatlan, hogy ezekkel a porokkal gyorsabban és könnyebben készíthetünk fagyit. A fagylaltporokat hosszan tárolhatjuk, nem igényelnek hűtést. Rengeteg ízben kaphatók, így egyszerre akár több változatot is készíthetünk. Találhatunk laktózmentes és vegán verziókat is a boltokban.

A fagylaltporok hátrányai

Tény, hogy a porból készült fagyi nem mindig ad valós kézműves fagylaltélményt, ugyanis gyakori a mesterséges ízek és állományjavítók használata a porváltozatoknál. A süteményporokhoz és a pudingporokhoz hasonlóan alacsony tápértékűek, ezért érdemes gyümölccsel és egyéb finomságokkal kiegészíteni a fogyasztás során.

Márkáink: Dr.Oetker