Száraztészták, levesbetétek
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Szűrések

A tészta mindig tökéletes választás! A GRoby tésztakínálatában gyakorlatilag minden tésztafajta megtalálható, forma és alapanyag, összetétel tekintetében biztosan találsz megfelelőt. De igazából nem is kell válogatni, mivel a tészta remek alapanyag különféle szószokhoz, ezért rendkívül változatosan variálható tésztaételeket készíthetünk. A házilag készített tészta biztosan lenyűgözi vendégeinket, de ha nincs időnk az elkészítésére, akkor válasszunk kiváló minőségű tésztákat a GRoby választékából! Zöldséggel, hússal, különféle feltétekkel csodás tésztás ebédeket vacsorákat varázsolhatunk, de akár tészta salátákat is kreálhatunk!

Vajon hányféle tésztát ismersz? Fogadjunk, hogy jó párról még nem is hallottál? Nézzük, hogy melyik tészta, milyen ételhez illik! Ezt persze ne tekintsük abszolút aranyszabálynak, de mégis egyfajta vonalvezetőnek használhatjuk, amennyiben tészta ételeket készítünk. A penne és annak változatai, a lisce, a rigate, a mezzani és a kagylótészta olyan mártásokhoz valók, amelyek ugyan nem elnagyoltak, de nem is a legfinomabbra kikevert, homogén állagúak. A tészták csőalakja segít megtapadni a kisebb-nagyobb szószdaraboknak, így nem kell a villánkkal lehetetlen vállalkozásba fognunk, és a tányér alján kotorásznunk egy borsószemért, a vékonyra szeletelt gombáért vagy egy olívabogyó-darabkáért. A Penne all arrabbiata mellett a csőtészták a lecsóhoz, a gombás ételekhez is tökéletes választásnak bizonyultak, de a sütőben sült, rakott tésztaételekkel is ugyanolyan jól működnek.

A rövid tészták közé tartoznak a magyar ételek nagy klasszikusai közül a szarvacska, az orsó és a fodros nagykocka. De az olasz konyha legismertebb tésztáit is ide soroljuk: a fusilli és a farfalle is a rövid tészták tagozatát erősítik – utóbbit itthon masnitésztaként ismerjük. Ezeket a tésztákat akkor érdemes főzővízbe dobnod, ha olyan ételt készítesz, amit elnagyolt, darabosabb szósszal, hozzávalókkal tálalsz.

Azt tudjuk, hogy túrós tészta és a túrós csusza nem létezik fodros nagykocka nélkül, de például a kockára vágott pulykahús, csirkehús, a királyrák, valamint a zöldségdarabos szószok, mártások és pörköltek mellé is a rövid, csavart tészták illenek a leginkább. Nem vesznek el a tésztaszósz nagyobb darabjai között, de nem is uralják el az ételt, vagyis nem szívják el a szaftot. Itthon a leggyakrabban használt tészták közé tartoznak a hosszú tészták. A makaróni, a spagetti és a széles metélt mellett a linguini és a tagliatelle is ide tartozik. Ezekhez a tésztákhoz tökéletesen illenek a homogén és a kisebb darabos szószok határán mozgó mártások, mint amilyen a bolognai vagy a másik nagy klasszikus a carbonara.

Amennyiben hideg, frissítő ételt készítenénk, akkor egy-egy tésztasaláta is remek opció lehet a változatos étkezéshez. Tonhallal, csirkével, virslivel, sült oldalassal is nagyszerű, ízletes tészta saláták készíthetők. Ezek a saláták tavasszal, nyáron rendkívül ízletesek és könnyűek. Akik diétáznak elhagyhatják a majonézt, mint hozzávalót, helyette használjanak olívaolajat. Zöldségekkel tökéletesen variálható egy tonhalas, csirkés alap, mindezt fűszerek segítségével dobhatjuk fel. Ha elég merészek vagyunk gyümölcsökkel, magvakkal is megbolondíthatjuk tésztás ételeinket! És persze ne hagyjuk ki a rakott tésztás ételeket sem, amelyek közül talán a legismertebb a hagyományos bolognai szósszal készült lasagne, amit megbolondíthatunk egy kis besamellel. Ugyanakkor spenóttal ennek vega verziója is elkészíthető. Rakott tészták töltelékeként sokféle darált húst használhatunk, a szószokat is rendkívül változatosan készíthetjük el. A húsokat természetesen helyettesíthetjük tejszínes, zöldséges szószokkal, töltelékekkel. A lényeg csupán az ízek harmóniája, összhangja! Megszórhatjuk különféle sajtokkal, de tehetünk hozzá ricottát, vagy túrót is. Sőt nem is kell, hogy lasagne tésztát használjunk alapnak, mert a csavart tészták, vagy a farfalle is ugyanúgy jó lehet egy ilyen tésztás összeállításhoz. A GRobynál található levesbetétek szintén praktikus és minőségi megoldást nyújtanak arra az esetre, ha nem szeretnénk házilag levestésztákat készíteni. Egyszerűen, forró vízben elkészíthetők ezek a szuper levesbetétek!

A modern konyha persze a levesbetétek terén is sok újdonsággal (pl.: különféle gombócok, galuskák etc.) gazdagította a hazai leveseket, de érdemes gondolatban fellapozni a nagyi receptkönyvét, és használni a hagyományos magyar levesbetéteket, amiktől a levesek gazdagabbak, laktatóbbak lesznek. Ha nincs is időnk magunk elkészíteni, azért válogassunk a GRoby kínálatából! Levesgyöngy, szarvacska, copfocska, eperlevél, cérnametélt, sodort csiga, csavartcső, zabkocka, betűtészta, kagylótészta, orsótészta és a felsorolás gyakorlatilag végtelen. Tény és való, hogy ha levesünkbe tésztát teszünk, akkor még akár főételként is funkcionálhat!

Ebben a kategóriában megtalálod a betűtésztát, spagetti, penne rigate, fusilli, szarvacska, cannelloni, eperlevél, lasagne, tarhonya, dörzstarhonya, gyufametélt, makaróni, kenyérkonyha, tagliatelle válogatásainkat.

Márkák szempontjából pedig a Barilla, Gyermelyi, Família, Reál, Land-Leben közül válogathatsz.