Forró csokoládé, cappuccino
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Szűrések

Kellemes és kényelmes reggelekre hétköznapokra azonnal oldódó, instant kakaó, csokoládé és cappuccino italok a GRoby online választékában. Sietős a reggeled? Gyorsan elkészíthető meleg italra vágysz, amely forrón kényeztet? Válassz instant italaink közül és készítsd el kedvencedet akár percek alatt! Utazáshoz, kiruccanásokhoz is praktikus megoldás, ha instant itallal készülsz.

Igazán ízletes és tápláló lehet egy forró csokoládé, vagy kakaó. Azt mindannyian tudjuk, hogy őshazája Dél-Amerika. A monda szerint Montezuma azték uralkodó 1519-ben kínálta meg Fernando Cortez spanyol hódítót egy kakaóból, vízből és kukorica- vagy maniókalisztből főzött, mézzel, fahéjjal, ánizzsal vagy chilivel ízesített itallal. Nagy utat tett meg a kakaó az emberi történelemben, amelyre eleinte univerzális gyógyírként tekintettek. Minden misztikum ellenére a kakaó ma is hasznos és jótékony lehet egészségünk megőrzése szempontjából, amennyiben megfelelő formában fogyasztjuk. A közép-amerikai aztékok eredetileg nem tisztán, magában, hanem italok összetevőjeként fogyasztották a kakaót. Mind kulturális, vallási mind orvoslási szempontból nagy jelentőséget tulajdonítottak ennek az italnak. Lényegében egyfajta univerzális csodaszerként használták számos testi tünet kezelésére, kezdve a láztól és hasmenéstől a kimerültségen és fájdalmon át egészen a fogszuvasodás kezeléséig. Persze napjainkra nagyban átalakult a kakaót övező tudományos vélekedés, így immár sokkal inkább a kakaóban természetesen nagy mennyiségben előforduló polifenoloknak tulajdonítjuk a vélhetően előnyös egészségügyi hatásokat. A Dél-Amerikában honos növényt a maják már i.sz. 600 körül már bizonyítottan termesztették. Az indiánok a magvakon kívül (amiből az italon kívül gyógyszert is készítettek) a termés egyéb részeit is felhasználták: a terméshúst csemegeként ették, a héjból kanalat, poharat, edényt faragtak, a leveleket pedig lakóhelyeik építésekor használták fel. A mag fizetőeszköznek is számított, és ez a szokás az európai hódítás után is csak lassan tűnt el.

Hogyan készül a kakaó, a csokoládé? A csokoládét az eredetileg csak Dél-Amerikában honos kakaófa, a Theobroma cacao magjából készítik. A theobroma jelentése: istenek eledele, a kakaó legfőbb hatóanyaga a theobromin. Afrodiziákum hatása is részben ennek az összetevőknek köszönhető, illetve élénkít, emeli a vérnyomást. A mag húsos hüvelyében található kis sárga magokat kiszedik, a nyers kakaót először fermentálják (speciális erjesztés, füllesztés), majd 140-150 fokon pörkölik. A pörkölés következtében megbarnult héjat leszedik, majd a kakaót folyékony masszává őrlik. A masszát kisajtolják. A kakaóvaj kiváló zsíranyag, a kakaópor zsírtartalma ennél kevesebb. A csokoládé kakaópor és kakaóvaj keveréke. Ha az elkészült masszához némi cukrot és még több kakaóvajat kevernek, abból étcsokoládé lesz, tejcsokoládé gyártásakor pedig sűrített tejet adnak a masszához.

A kakaó fogyasztás előnyei: a kakaó nagyon gazdag flavonoidokban is, elsősorban ezért is gondolunk rá igencsak hatásos antioxidánsként. Míg a sokak által nagyon gazdag antioxidáns forrásnak tartott vadon termő áfonya 61 féle antioxidánst tartalmaz, meglepő, hogy a kakaóbabban 621 féle antioxidáns található! A nyers, egész kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki az antioxidáns hatású flavonoidok. Lenyűgöző antioxidáns kapacitása és persze számos más élettani hatása miatt, a rendszeres kakaófogyasztás rendkívül pozitívan hat a cukorbetegségre, a szív- és érrendszer egészségére, az agy működésére és a rák megelőzésére, valamint pozitívan befolyásolja az immunrendszert. A magnézium az emberi szervezet számára egy nélkülözhetetlen, hiszen számos betegség e fontos nyomelem hiányára vezethető vissza.

A kakaó fogyasztás esetleges hátrányai: a kakaót, forró csokit is jó, ha mértékkel fogyasztjuk, főleg arra figyeljünk, hogy mivel keverjük. Ha nem fogyasztunk tejet, akkor válasszunk hozzá rizstejet, kókusztejet, mandulatejet, vagy egyéb növényi verziót. A tejszínnel, tejszínhabbal is vigyázzunk, jobb, ha zsírszegény terméket használunk. Az édesítés is lehet egészségesebb, az instant termékek többnyire már eleve tartalmaznak édesítőszert, vagy cukrot, ezért valószínűleg további édesítésre már nem nagyon van szükség. Ha diétázunk, vagy ételallergiában szenvedünk, esetleg cukormentes étrendet kell követnünk, ezekre mind-mind figyelnünk kell. Éppen ezért mindig nézzük meg a termék címkéjén található összetevőket!

Sokak szerint a cappuccino olasz származású, de kapuziner néven az osztrák, azaz bécsi kávékultúrában is már nagyon régóta jelen van. Már az 1800-as években egy ismert kávé ital volt. A cappuccino először Európában és Angliában vált népszerűvé. Később az ital Ausztráliába, Dél-Amerikába és Európa más részein is hódított. Ma a cappuccino a világ egyik legnépszerűbb kávéitala. A modern baristák különféle újításokkal és kreatív elkészítési módszerekkel persze tovább gazdagítják az ital hagyományát.

Az instant cappuccino tökéletes azokra az alkalmakra, amikor nincs időnk tejet habosítani, kávét főzni. Ma már remek 3az1-ben kiszerelésű cappuccino porokat lehet vásárolni, akár különféle ízesítésben. Ha utazunk, kempingezünk, akkor is tökéletes választás egy ilyen por, hiszen csupán forró víz kell hozzá és máris kész az üdítő, forró finomság.

Melyek a cappuccino fogyasztásának előnyei? Először is finom és krémes, már az állaga is vonzó, nem beszélve az ízéről. Ha mértékkel fogyasztjuk segíthet kezelni a koleszterinszintet és megelőzni számos, keringéssel összefüggő problémát. A cappucino fogyasztás esetleges hátrányai között szerepelhet a túlzott koffeinfogyasztás, amely okozhat szívritmus problémákat, hányingert, fejfást. Ezért próbáljunk mértéket tartani, napi 1-2 cappuccino fogyasztása teljesen ideális.

A forró csokoládé, cappuccino kategóiánkon belül forró csokoládé porokat, cappuccino porokat találsz.

A márkák tekintetében pedig a Dr. Oetker, La Festa, Nescafé, Sweetab, Tutti, Perottino, Jacobs, Café Tasse, Marchoc közül válogathatsz.