A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Szűrések

Reggelire, tízóraira, uzsonnára is jólesik egy-egy péksüti, ami persze lehet sós, de édes is! Válaszd ki a GRoby online termékei közül kedvencedet!

A fánk egy igen népszerű édes sütemény, amely többnyire kelt tésztából készül, és klasszikus változatát rendszerint porcukorral megszórva, lekvárral fogyasztjuk. Magyarországon nagyjából a 19. század körül terjedt el, és a mai napig kedvelt finomság. Eredetéről számos teória létezik; a közismert legenda szerint Marie Antoinette francia királynéhoz köthető az elterjedése, mások szerint pedig Bécsből származik. Kedvelt és ismert változatai a képviselőfánk, a forgácsfánk, a farsangi fánk, valamint a szalagos fánk.

Ma már nem csak ünnepi alkalmakkor, vagy farsang idején fogyasztjuk, valamint megjelentek díszitett változatai is, amelyek csábító színekkel, ízekkel várják az édességek kedvelőit. A GRoby online választékában található La Lorraine fánkok különféle ízekben és kreatív szórásokkal készülnek, így nehéz ellenállni ezeknek a finomságoknak! Rengeteg íz és különféle mázak díszítik a választékban található fánkokat, sőt a pillecukor kedvelői is megtalálják kedvenc fánkjukat.

Manapság rendkívüli népszerűségnek örvend a muffin is, hiszen rengeteg variációban, töltelékkel, szórással, cukormázzal, de akár gyümölcsökkel és különféle magvakkal is elkészíthető. Az elkészítési módból következően rendkívül könnyedén és sokféleképpen variálható. Az egyszerű fűszerek mellett a nyers tészta gazdagítható például asztalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal, gabonapelyhekkel és csokoládéval, illetve sós változat esetén sajttal, sonkával és zöldségekkel. Készre sütve lekvárral vagy különféle krémekkel tölthető, és cukormázzal vagy tejszínhabbal díszített változata is ismert.

A briós az a péksüti, amivel már évtizedekkel ezelőtt is minden pékségben találkozhattunk. Azóta számos fajtája található meg már hazánkban is. A briós igazi finom csemege, mert vajban gazdag, lágy, puha textúrájú és édes ízével mindenkit rabul ejt. A kívül ropogós, de belül omlós tészta tökéletes lehet egy finom kakaóval, teával. A perec lisztből, vízből és élesztőből készült, zárt, íves alakúra formázott péksütemény. A hagyományos perec alakja egy jellegzetes, aránylag szimmetrikus forma: a hosszú tésztacsík összefonódik és aztán visszafordul önmagába, ezt nevezzük speciális perechuroknak. Nagyon kedvelt péksüti mozizáshoz, vagy ha egy gyors snasket fogyasztanál.

A croissant egy igen népszerű péksütemény, amely jellegzetes alakjáról, kívül ropogós héjáról és belül könnyed, omlós tésztájáról ismert. Az első és legfontosabb, ugyanakkor meglepő tudnivaló a croissantról, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem francia, hanem osztrák eredetű étel. A croissant elterjedése és folyamatos népszerűsége a szinte utánozhatatlan tésztának köszönhető. A nagyon vajas, mégis lágy íz és egymásra rétegzett tészta rétegek képezik sütemény ellenállhatatlan aromáját és kinézetét. Sós és édes variációkban egyaránt ízletes és népszerű, a reggeli kávé legnépszerűbb kiegészítője.

Reggelire, tízóraira, vagy akár kisebb délutáni étkezéshez is kiváló lehet egy finom túros batyu. Gyermekkorunk kedvence még mindig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen kávéval, kakaóval, vagy teával is finom ez a péksütemény. Kívül lágy ámde enyhén ropogós tészta, belül krémes túrókeverék adja ki ennek az ízletes pékárunak az aromáját. Illata fenséges, felülmúlhatatlan ízvilága miatt pedig méltán népszerű ez a klasszikus péksütemény. A túrós táska egy nagyon elterjedt péksütemény, sok mindenki szeretettel készíti, fogyasztja, nem is csoda, hiszen valóban nagyon finom. A legjobb, amikor a finom töltelékhez egy isteni tészta is párosul.

A kakaós csiga gyerekkorunk óta a mindennapi reggelik, uzsonnák állandó szereplője, illetve gyakori választás otthoni süteményként is. Sokan úgy tudják, hogy a kakaóscsiga magyar találmány, egészen pontosan Göd városából indult világhódító útjára több, mint 100 évvel ezelőtt. Az évek során persze számos különböző változata született, ezért is fordulhat elő, hogy nem mindenhol ugyanazt a típust, variációt árulják. A csokis péksütemény tésztája is kétféle lehet: hagyományos kelt vagy leveles típusú. Mára a töltelékek sem kizárólag a csokis-kakaós vonalat követik. Találkozhatunk vaniliás, diós, fahéjas verzióval is.

Aki a sós ízeket kedveli, az választhat egy jó pizzás csigát, egy mustáros-virslis, vagy sajtos croissant is. Ha nagy rohanásban vagyunk és nincs időnk ebédelni, akkor ezek a sós péksütemények akár egy gyors ebédet is helyettesíthetnek. Persze nem mindig!

Melyek a péksütemények fogyasztásának előnyei? Ki ne szeretne egy-egy finom, omlós péksütibe beleharapni, egy jó kávéhoz, teához péksüteményt fogyasztani? Ezek a finomságok mértékkel fogyasztva ízletes különlegességek, amelyek feldobják napunkat. Amennyiben bármilyen ételallergiában szenvedünk, vagy diétáznunk kell, figyeljünk az összetevőkre! Vannak a péksütemények fogyasztásának esetleges hátrányai? Egyértelműen ige, hiszen a mértéktelen fogyasztás sok egészségügyi hátránnyal járhat, nem tesz jót inzulinszintünknek, cukorbetegséget okozhatnak. Súlygyarapodást is eredményezhet, ha túl sok péksüteményt fogyasztunk.

Ebben a kategóriában megtalálod a péksüteményeket. Fánkokat, réteseket, pereceket, pizzás tekercset, croissantot, kakaós csigát, pogácsát, brióst, túrós táskát.

Ha gyorsan ennél valamit, vagy egy finom reggelivel kezdenéd a napot, akkor ez a te kategóriád. A márkák tekintetében pedig a Brucker Pékség, Fornetti, Hel Pékség, Tatár Pékség, Jókenyér, Karmó cukrászat és a Dawn Foods termékei közül tudsz válogatni.