
A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
gluténmenteslaktózmentesEhrmann Hight Protein puding 200 g pisztáciás, gluténmentes, laktózmentes
Ehrmann Grand Dessert puding habbal 190 g choc stracciatella
Milli krémtúró 90 g vaníliás
Müller Riso tejberizs 200 g csokoládés
Müller Riso tejberizs 200 g vaníliás
Milli krémtúró 90 g vaníliás-mazsolás
Müller Riso Light tejberizs 200 g cseresznye, cukorral és édesítőszerrel
Müller Riso tejberizs 200 g fahéjas
gluténmenteslaktózmentesAlpro szójadesszert csokoládés 125 g
Müller Riso tejberizs 200 g pisztácia
Ehrmann Grand Dessert 190 g vaníliás
Müller Riso Light tejberizs 200 g csokis, cukorral és édesítőszerrel
Danone Oikos krémtúró 130 g vaníliaízűKrémes, lágy és ellenállhatatlanul finom desszertek – pudingok, krémtúrók, tejberizsek és egyéb hűtött édességek minden ízléshez. A GRoby online kínálatában klasszikus és modern tejdesszertek széles választéka érhető el, akár gyors nassolnivalónak, akár könnyű desszertnek a nap bármely szakában.
A puding házilag és boltban vásárolt változata is nagyon finom, sokan kedvelik „reszketős” állaga miatt és azért is, mert rendkívül sokféle módon ízesíthető. Fogyaszthatjuk magában, vagy tehetjük tortába töltelékként, de sütemények mellé is tökéletes lehet.
Honnan származik a puding?
Tudtad, hogy a puding eredetileg sós volt? A szó eredete a francia „boudin” kifejezésre vezethető vissza, ami véres hurkát jelent. Tehát a kezdetekben véres húsokkal és gabonákkal készített étel volt a puding és csak később alakult át a ma ismert édesebb változattá. Azért nem csak a franciákhoz köthető a puding, ugyanis az ókori rómaiak is készítettek már hasonló ételeket. Az igazi puding története azonban a középkorban kezdődött. Ebben az időszakban a pudingokat gazdag, tápláló és laktató összetevőkkel töltötték meg, például húsokkal, gyümölcsökkel és különféle fűszerekkel. Ráadásul a puding jellegzetes formákban jelent meg, bélbe vagy tésztába töltötték. Az idők során nagyjából véglegesen kialakult puding alapvetően két fő típusra osztható: a sült és a főtt pudingra. A brit konyha igen népszerű étele a puding. A 19. századra a pudingok már a brit étkezések alapvető részét képezték. A Plum Pudding (karácsonyi puding), a Spotted Dog vagy a Sticky Toffee Pudding (ragacsos karamell puding) csak néhány a híresebb angol pudingok közül. Érdemes megjegyezni, hogy a puding története és eredete nemcsak Európára korlátozódik, hiszen a világ számos részén megtalálhatóak pudinghoz hasonló állagú és ízű desszertek. Az indiai konyhában például a „kheer” nevű rizspuding kiemelkedően népszerű. Ezt az édes és fűszeres desszertet többnyire ünnepi alkalmak esetén fogyasztják. Az indiain kívül az afrikai konyha is jelentős pudinghagyománnyal rendelkezik. Az egyik legismertebb a „malva pudding”, amelyhez vaníliafagylaltot vagy tejszínt fogyasztanak.
A modern puding
Visszatekintésünkből is látható, hogy az évszázadok során a puding receptjei és elkészítési módjai sokszor változtak. A modern korban megjelentek a könnyebb és gyorsabb, „megúszós” verziók, mint például a mikrohullámú sütőben készített puding. Gyors „pudingéhségre” kiváló gyógyír a mikróban hamar elkészíthető édesség. A puding továbbra is világszerte ismert és népszerű desszert. Az ízletes és változatos recepteknek köszönhetően a pudingot számos módon elkészíthetjük. A gyerekek és felnőttek egyaránt élvezik ezt a krémes és lágy desszertet és ehhez nagyban hozzájárultak a boltokban kapható porok és kész változatok is. Ahogy haladunk előre az időben, a puding folytatja fejlődését és alkalmazkodását az ízek és táplálkozási preferenciák változásaihoz. Az egészségesebb alternatívák, mint az alacsony cukortartalmú, vegán vagy gluténmentes pudingok, lehetőséget nyújtanak az ételintoleranciában szenvedőknek vagy különleges étrendet folytatóknak.
Puding és az ünnep
A puding világa nemcsak a receptekben és elkészítési módokban gazdag, hanem a kulturális jelentőségben is. Sok kultúrában a puding hagyományos ünnepekhez vagy speciális eseményekhez kötődik. Angliában például a karácsonyi puding az ünnepi asztal elengedhetetlen része, és a családok generációk óta őrzik a saját receptjüket. A skót konyhában pedig a „haggis” puding a nemzeti büszkeséget jelképezi.
A puding híres emberek kedvence is! A pudingot számos híres személy is kedvelte és méltatta. A híres brit séf, Jamie Oliver, aki a hagyományos ételek modernizálásával vált ismertté, számos pudingvariációt fejlesztett ki. A brit színész, Stephen Fry, pedig gyermekkori emlékeiben a pudingot idézi meg, mint kedvelt édességet.
A puding fogyasztásának előnye lehet, hogy kész édességet kapunk, nem kell főzni, nem igényel előkészítést. Számos ízben kipróbálhatjuk, többféle variációt vásárolhatunk belőle. A pudingfogyasztás esetleges hátránya lehet a cukor és tejtartalom. Ezért mindig nézzük meg a csomagoláson található összetevőket. Ha a tej bármilyen összetevőire allergiásak vagyunk, akkor válasszunk alternatív, növényi alapú megoldást.
A pudingok és krémtúrók a mindennapok gyorsan fogyasztható, mégis finom és tápláló desszertjei. Akár klasszikus vaníliás, csokoládés vagy gyümölcsös ízre vágyik valaki, akár egészségesebb, fehérjében gazdag vagy növényi alapú alternatívát keres, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb változatot.
A kínálatban elérhetők laktózmentes, csökkentett cukortartalmú, vegán és fehérjedús desszertek is, így a speciális étrendet követők számára is bőséges választék áll rendelkezésre.
A GRoby online áruházban a kedvenc pudingok és krémtúrók egyszerűen, gyorsan megrendelhetők, hűtött szállítással. A minőségi márkák és friss tejdesszertek gondoskodnak arról, hogy mindig legyen kéznél egy finom, azonnal fogyasztható édesség.
Hűtött finomságok a tej jó tulajdonságaival, számtalan formában és ízesítéssel! Krémtúró, puding, grízpuding, tejberizs és más ínycsiklandó desszertek széles kínálatát találod ebben a kategóriában. Főbb márkáink: Müller, Milli, Cserpes, Danone, Landliebe, Zott, Mizo, Cserpes. Tudtad? Gyerekeknél különösen nagy jelentősége van a tejfogyasztásnak a csontfejlődésükben, erőnlétük, állóképességük, izomerejük kibontakozásában. Napi fél liter (vagy annak megfelelő mennyiségű tejtermék) az ajánlott mennyiség.