Vajkrém, sajtkrém (42)
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Ár

249 Ft
249 Ft
4499 Ft
4499 Ft

Szűrések
Talléros tömlős sajtkrém 100 g natúr
249 Ft / db
2 490 Ft / kg
1 karton = 30 db
Nádudvari vajkrém 180 g natúr, E-mentes
949 Ft / db
5 272 Ft / kg
1 karton = 12 db
Hajdú vajkrém 200 g natúr
649 Ft / db
3 245 Ft / kg
1 karton = 12 db
Philadelphia sajtos szendvicskrém 125 g light
699 Ft / db
5 592 Ft / kg
1 karton = 12 db
Nádudvari vajkrém 180 g magyaros, E-mentes
949 Ft / db
5 272 Ft / kg
1 karton = 12 db
Mizo Boci tömlős sajt 100 g tejszínes
399 Ft / db
3 990 Ft / kg
1 karton = 20 db
11. 02-ig
Hajdú vajkrém 200 g magyaros
649 Ft / db
3 245 Ft / kg
1 karton = 12 db
Philadelphia szendvicskrém 125 g natúr
699 Ft / db
5 592 Ft / kg
1 karton = 12 db
Arla krémsajt 200 g natúr
899 Ft / db
4 495 Ft / kg
1 karton = 10 db
Camping ömlesztett sajt tömlős 100 g tejszínes
499 Ft / db
4 990 Ft / kg
1 karton = 24 db
11. 02-ig
Tihany Friss szendvicskrém 120 g zöldfűszeres
639 Ft / db
5 325 Ft / kg
1 karton = 12 db
Nádudvari vajkrém 180 g snidlinges, E-mentes
949 Ft / db
5 272 Ft / kg
1 karton = 12 db
Tihany Friss szendvicskrém 120 g natúr
639 Ft / db
5 325 Ft / kg
1 karton = 12 db
Hajdú tejszínes krém 250 g
699 Ft / db
2 796 Ft / kg
1 karton = 12 db

Krémes, könnyű, ízletes vajkrémek és sajtkrémek izgalmas választéka a GRobynál! Ragyogó szendvicskrémek készülhetnek belőlük, vagy sütés-főzés alapjai is lehetnek. Szinte végtelen variációban használhatjuk ezeket a krémeket, akár ízesített, akár natúr formában. A sajtkrémek hazánkban is már elég régóta ismertek és népszerűek, főként a tömlős sajtkrémek.

Azért kezdjük a legismertebb termékkel, ami ugyan nem magyar eredetű, de felhasználási lehetőségei miatt kedvelt hazánkban is. Nézzük, honnan ered a Mascarpone és mik a felhasználási lehetőségei? A mascarpone Lombardia régióból származik (Cremona és Lodi) és egyesek szerint már az ókori Rómában is használták. Ez nem meglepő, hiszen Olaszország híres a minőségi sajtkultúráról és valóban hosszú hagyományokra tekint vissza az itáliai sajtkészítés. Ráadásul az olasz mezőgazdasági környezet és a jó minőségű tej még inkább hozzájárul a mascarpone sajt népszerűségéhez és kiváló minőségéhez. Hagyományosan kézzel készült, amely rendkívüli precizitást és nagy tapasztalatot igényel. Az eredeti receptek és készítési technikák sokszor családon belül, generációkon keresztül öröklődnek. A mascarpone sajt a lassú és alapos savanyítási folyamat miatt éri el krémes és lágy textúrát.

Persze ma már a mascarpone világszerte ismert és már nemcsak az olasz konyhában bír nagy jelentőséggel. Az viszont tény, hogy az olasz egyik legkedveltebb alapanyag. Ugyanis krémes és lágy textúrája miatt szinte minden ételhez használható. Gyakran használják – ma már nem csak az olaszok – ismert és klasszikus olasz édességekhez és sütikhez. Ilyen például a tiramisu, a panna cotta és a cannoli is. Sőt torták, sütik díszítéséhez is kiváló. Az olasz konyhában rendkívül fontos alapanyag a mascarpone. Az olasz kulináris kultúra sokszínűsége és gazdagsága miatt a mascarponéval készült ételek száma szinte végtelen. Mindig megtalálható valamilyen formában az olasz éttermek étlapjain, vagy az otthoni fogások között. A mascarpone nem csupán desszertek kiváló alapanyaga, hanem számos szószban, mártásban és más főételekben is megtalálható. Akik rajonganak az olasz gasztronómia iránt, azok bátran és merészen kísérleteznek a mascarponéval, mint alapanyaggal, mivel könnyen és jól ízesíthető, így újabb és újabb élményeket hozhat a konyhába. Persze hagyományosan a mascarpone sajt gazdag, krémes textúrája és lágy íze a süteményekhez ideális. De íze miatt jól párosítható különféle gyümölcsökkel, például erdei gyümölcsökkel, eperrel, málnával vagy citrusfélékkel, így bármikor összedobhatunk belőle egy gyors desszertet. A szószokban, mártásokban is van helye ennek a krémes finomságnak. Textúrája miatt fokhagymás, vagy más fűszerekkel ízesített tésztaszószokhoz vagy paradicsomszószokhoz is adhat plusz krémességet. Mártások is készíthetők belőle, jól illik bármilyen húshoz, vagy tenger gyümölcseihez, az egész csupán fűszerezés kérdése! De fogyaszthatjuk rántott zöldségekhez is. Mivel igen népszerű alapanyagról beszélünk, ezért laktózintoleranciában szenvedőknek sem elkeseredniük, hiszen ma már laktózmentes mascarpone is kapható.

Sajtkrémek, tömlős sajtok, vajkrémek Natúr, ízesített, pikáns, vagy különleges változatokban kaphatók a GRoby online kínálatában különféle sajtkrémek. Szendvicsekhez szuper alapot biztosítanak, de akár csak zöldségekkel, paprikával, paradicsommal, vagy uborkával is finom kombinációt alkothatnak kenyérhez, zsemléhez, kiflihez egyaránt. Ha úgy gondoljuk tortillába is tölthetjük, mert jól mennek zöldségekhez és húsokhoz is. Különféle zöldségkrémek, pürék ízesítéséhez, ugyanis az ételek krémes állagát kiválóan biztosítja a krémsajt. Talán még nem is gondoltál rá, de érdemes kipróbálni a krumplipürét vaj és tej helyett sajtkrémmel és csak kevés tejet tenni hozza, de ugyanígy borsópürét, vagy zellerkrémet is készíthetünk ebből a krémes állagú sajtból. Szószok, mártások alapjaként is szuper lehet a krémsajt, valamint főzelékeket is dúsíthatunk vele. A hideg előételek és főételek területén is több helyütt megjelenthet a krémsajt. A salátáknak szánt dresszingek széles spektrumában használható, a cézár salátától, a tojássalátán és virslisalátán át, egészen a tésztasalátáig. Az ízesített vajkrémek, sajtkrémek húsokhoz töltelékként is használhatóak, vagy szószok, krémek alapjai lehet, vagy például kiváló gombatöltelék is lehet belőlük. Sajtkrémek, vajkrémek fogyasztásának előnyei Nagy előnyük, hogy rendkívül kreatív módon használhatjuk ezeket az alapanyagokat, bátran variálhatjuk, ízesíthetjük. A tejes összetétel miatt, fehérje és kalciumtartalmuk jelentős, ezért egészségünket is támogatják ezek a termékek Melyek lehetnek a sajtkrémek, vajkrémek fogyasztásának hátrányi? Mire figyeljünk? Először is érdemes odafigyelni a zsírtartalomra, mert ez számos kockázatot rejthet magában. Jobb, ha csökkentett zsírtartalmú terméket választunk, ezzel is óvjuk szívünket, érrendszerünket, vagy nem túl gyakran fogyasztunk a zsírosabb változatból. Másodsorban a krémsajtok ízesítésére, cukrozására is figyeljünk, főleg, ha édesség készítéséről van szó.

Tehát a szendvicskészítés, vagy más ételek készítésének alapja lehet egy finom sajtkrém vagy vajkrém. Áruházunkban ezekből a termékekből is széles kínálattal várunk: rengeteg ízű, kiszerelésű és árkategóriájú krémsajtok, ömlesztett sajtkrémek és vajkrémek között válogathatsz, sajtkrémekből több laktózmentes változatot is kínálunk. Főbb márkáink: Camping, Cserpes, Hajdú, Medve, Milli, Mizo, Nádudvari, Philadelphia.

A különböző vajkrémek általában kb. 40% tejzsírt tartalmaznak, és sok más ízesítő- illetve adalékanyag is megtalálható bennük.