A kosarad jelenleg üres.
Adj hozzá termékeket!
A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ
Nincs idő ebédet, vacsorát főzni? Szeretnéd a munkahelyen gyorsan megmelegíteni az ételedet? A GRoby online kínálatában található gyorsételek és készételek pont ilyen alkalmakra készültek. Nézz körül választékunkban és válaszd ki kedvenc ételeidet!
A gyorsételek, készételek tökéletesen alkalmasak arra, hogy egy gyors ebédet vagy vacsorát készítsünk belőlük. Ráadásul kiszerelésüknek köszönhetően kis helyen is elférnek, táskában, hátizsákban is jól hordozhatók. A legtöbb termékből egy komplett étkezés is megoldható, egy részük pedig remek és gyors megoldás egy nagyobb főzés kiegészítőjeként.
A különféle levesek kiadósak és táplálóak, akár ázsiai típusú tésztás levesről vagy házias ízű húslevesről legyen szó, akár egy hagyományos bablevesről. A magyaros házias ízek kedvelőinek tökéletes az oly sokak által kedvelt bableves, amit feldobhatunk némi tejföllel és fogyaszthatunk mellé kenyeret, vagy bármilyen péksüteményt és már kész is az ebédünk.
Ugyanilyen magyaros kedvenc a halászlé, amelyet főként az ünnepi időszakban fogyasztunk. Aki viszont nagy halrajongó, annak tulajdonképpen bármikor ízletes lehet egy finom halászlé. A halászlé érdekes múltra tekint vissza. Egyesek szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással. Egészen a reformkortól kezdve említik íróink, költőink is, ugyanakkor a magyar szakácskönyvek sokáig jegyezték. Az írott emlékek szerint az első recept 1871-ben jelent meg Szegeden, Rézi néni szakácskönyvében, elnevezése pedig "Halpaprikás halászosan" volt. „Halászosan” azaz minden összetevőt, hozzávalót egyszerre tesznek bele. Mint említettük a halászlé a karácsonyi menüsor egyik fontos eleme. A karácsonyi halfogyasztás összefügg azzal, hogy a hal keresztény szimbólum, amely Jézus Krisztust és követőit, valamint az emberek Krisztusba vetett hitét szimbolizálja. Az ünnepi halfogyasztás persze világszerte népszerűvé vált. De csupán a lengyelek készítenek halászlét rajtunk kívül.
Szintén laktató és komplett étel a sólet, amely a régmúlt hagyományaiban gyökerezik. Köztudottan a zsidó konyha népszerű és tradicionális étele. A sóletet az évezredek folyamán továbbfejlesztették és tökéletesítették, ráadásul ma már az egész világon ismert és népszerű étel.
De hol és mikor bukkant fel a sólet első receptje? A sólet eredeti receptje a középkori Európába vezethető vissza, ugyanis ekkor a zsidó közösségek hagyományos szombati ételként fogyasztották. A sólet a jiddis ‘schant’ szóból ered, ami azt jelenti ‘főzni’. Az étel elkészítése során fontos, hogy az összetevők együtt készüljenek el, azaz a hús, a bab és a köles egyformán megfőjön. Ez teremti meg a sólet jellegzetes, különleges textúráját és ízvilágát.
A hagyományos sólet összetevői között megtalálhatjuk a marhahúst, a babot, a kölest, a hagymát, a fokhagymát, a tojást is, de marhahús helyett készülhet libával, vagy hús nélkül is. A sólet péntek éjszaka készül, lassan főzik, hogy a következő nap délben készen álljon. Ez a lassú főzési módszer a kulcsa annak, hogy a hús és a bab tökéletesen összeérjen, valamint, hogy a köles jól felszívja a fűszerek aromáit, a hús szaftját. A sólet és annak hosszú ideig tartó készítése egy igazi rituálé. A sólet nem csupán egy étel, hanem egy hagyomány, amely a zsidó kultúra történetét, tradícióit és életmódját tükrözi. A sólet számos variációban készülhet, azért a hagyományos sólet alapvetően ugyanaz maradt, hiszen fontos a tradíció, amely generációról generációra öröklődik.
A magyaros ízek kedvelőinek igazán nagy kedvence lehet a székelykáposzta, vagy a töltött káposzta. De mi is a különbség közöttük? Az erdélyi töltött káposztát, amely más néven töltelékes káposzta néven is ismerünk, a hagyományos receptek szerint a leggyakrabban savanyú káposztából készítik. Ritka, de vannak receptek édes káposztából is. Ami viszont igazán különlegessé teszi a töltött káposzta ízét, az a friss borsikafű, amit csakis friss vagy mélyhűtött állapotban használnak fel az ételhez. Ugyanígy a friss kapor is remek fűszer a káposztához, friss, különleges aromát adva ehhez a hagyományos ételhez.
A székelykáposztának elvileg semmi köze a székelyekhez. A városi legenda úgy tartja, hogy Székely Józsefhez köthető, aki történetesen jó barátja volt a híres magyar költőnek, Petőfi Sándornak. Az egyik anekdota szerint Petőfi és Székely egyszer későn érkeztek a törzshelyükre, ahol már ekkorra az összes étel elfogyott. Székely viszont kreatív módon a maradék savanyúkáposzta-főzeléket és sertéspörköltet összekeverte és azt fogyasztották vacsorára. Egy másik történet szerint egy másik étteremben Székely, kérte meg az étterem szakácsát, hogy készítsen neki egy paprikás-tejfölös lében főtt sertéshúsos káposztát. A nyár kedvence a lecsó is megtalálható készételeink között. Előnye, hogy akár magában, de alapanyagkánt, étel alapként is fogyasztható tetszés szerint. Szintén szuper tejföllel, kenyérrel!
Nos, a magyaros ízek kedvelői valóban sokféle ételből válogathatnak a GRoby online kínálatában. Azonban azoknak is kedvezünk, akik könnyebb, frissítő ételekre vágynak. Ők választhatják az Insalatissime tonhal saláta variációit, vagy a Polcz adalékanyag mentes ízletes ételeit is.
Miért is előnyösek a gyorsételek és készételek? Idő hiányában pillanatok alatt készíthetünk belőlük ebédet, vacsorát. Azért persze a gyors-és készételeket se fogyasszuk túl gyakran, igyekezzünk változatosan étkezni.
Ebben a kategóriában megtalálod a különböző gyorsételeket, készételeket, mely ideális választás, ha éppen nincs időd főzni, de ennél egy finomat.
Márkák tekintetében pedig a Globus, Knorr, Maggi, Reál, Rio Mare, Szegedi paprika, Uncle Bens, Vifon és a Smack közül válogathatsz.