Húskonzervek, pástétomok (67)
Még nem választottál címet
TERMÉKEK

A kosarad jelenleg üres.

Adj hozzá termékeket!

ÖSSZESEN
0 Ft

A végösszeg a szállítás költségét, illetve MPL szállítás esetén a csomagolási költséget nem tartalmazza.További információ

  • Népszerűség szerint
  • Ár szerint növekvő
  • Ár szerint csökkenő
  • Egységár szerint növekvő
  • Egységár szerint csökkenő
  • Termék neve A-Z
  • Termék neve Z-A

Ár

199 Ft
199 Ft
17990 Ft
17990 Ft

Szűrések
Classic sertésmájkrém 62 g tépőzáras
229 Ft / db
3 694 Ft / kg
1 karton = 24 db
Globus Családi Sertésmájas konzerv 190 g tépőzáras
299 Ft / db
1 574 Ft / kg
1 karton = 6 db
07. 09-ig
Snack Szeged Sonkás pástétom 75 g
269 Ft / db
3 587 Ft / kg
1 karton = 24 db
07. 09-ig
Globus Családi baromfimájas 190 g tépőzárral
299 Ft / db
1 574 Ft / kg
1 karton = 6 db
07. 09-ig
Classic szárnyas májaskrém 65 g tépőzáras
229 Ft / db
3 523 Ft / kg
1 karton = 24 db
Classic Családi sertésmájkrém 190 g tépőzáras
499 Ft / db
2 626 Ft / kg
1 karton = 6 db
Hamé libamájas 105 g
399 Ft / db
3 800 Ft / kg
1 karton = 16 db
07. 09-ig
Globetti csirkemájkrém 100 g
199 Ft / db
1 990 Ft / kg
1 karton = 39 db
07. 09-ig
Orsi libamájas 100 g
399 Ft / db
3 990 Ft / kg
1 karton = 20 db
Globus sertés löncshús 130 g
449 Ft / db
3 454 Ft / kg
1 karton = 24 db
Globus vagdalthús 130 g hagyományos
449 Ft / db
3 454 Ft / kg
1 karton = 24 db
Rex Ciborum Naturel libamáj 91% 140 g
13 900 Ft / db
99 286 Ft / kg
1 karton = 12 db
AGRICO angol sonkás vagdalt 300 g
699 Ft / db
2 330 Ft / kg
1 karton = 12 db
07. 31-ig
Házias Ízek melegszendvicskrém 290 g sonkás
879 Ft / db
3 031 Ft / kg
1 karton = 6 db
Rex Ciborum Naturel libamáj 91% 100 g
10 990 Ft / db
109 900 Ft / kg
1 karton = 18 db
Globus vagdalthús 130 g csípős
449 Ft / db
3 454 Ft / kg
1 karton = 24 db
Snack Falusi pástétom 75 g
269 Ft / db
3 587 Ft / kg
1 karton = 24 db
07. 09-ig
Sadu vegán pástétom 200 g paprikával
549 Ft / db
2 745 Ft / kg
1 karton = 6 db
Hamé Füstölt húsos pirítós pástétom 105 g
599 Ft / db
5 705 Ft / kg
1 karton = 16 db
Hamé kacsamájas 105 g
399 Ft / db
3 800 Ft / kg
1 karton = 16 db
07. 09-ig
Házias Ízek melegszendvicskrém 290 g pizzás
879 Ft / db
3 031 Ft / kg
1 karton = 6 db

Húskonzervek és pástétomok széles kínálata vár a GRoby online választékában. Ezek az ízletes alapélelmiszerek mindig jól jönnek, ha gyors reggelit, ebédet, vacsorát szeretnél. Szendvicsekhez, melegszendvicsek alapanyagaként tökéletesek és sokféle módon ízesíthetők. Bármilyen húsból vagy belsőségből készülhetnek, tartós élelmiszerek, amelyekből nem árt, ha tartunk egy párat az éléskamrában vagy a konyhai fiókokban.

Mióta ismerjük a húskonzerveket, pástétomokat?

Ezek az élelmiszerek is hosszú múltra tekintenek vissza és fontos szerepet töltenek be az étel-tartósítás történetében. Éppen ezért háborús időkben, hosszabb felfedezőutakon expedíciók során nagy szükség volt arra, hogy az ételek tartósítása megoldódjon. Nem meglepő, hogy a konzervek feltalálása is a háborúhoz köthető.

A konzerválás eredete a napóleoni időkre vezethető vissza. A francia sereg számára kerestek olyan hasznos megoldást, amellyel hosszú ideig eltartható ételek készíthetők, ezzel kompenzálva a betegségek, ételmérgezések vagy egyszerűen csak az élelmiszer hiányát a frontvonalon. A tartósítás feltalálása egy francia cukrász nevéhez fűződik. Nicolas Appert készítette először a hőkezelt üveges tárolási módszert. Az üveget később fémdobozok váltották fel.

Az első húskonzervek rendkívül népszerűvé váltak a katonák, felfedezők, utazók és tengerészek körében. Használatuk során felgyülemlett tapasztalatok és az idő előrehaladtával persze tovább fejlesztették, mire a manapság ismert konzerv tartalmát és formáját elnyerte. Pástétomok

Noha már az ókori Rómában is készítettek húspépes ételeket a pástétom francia eredetű. A pâté már a középkorban is a nemesség kedvelt különlegessége volt, amelyet különféle húsféleségekből, májból készítettek fűszerrel és borral vegyítve. A pástétom kifejezetten európai étel különösen Franciaországban, Belgiumban, Németországban, Magyarországon és a kelet-európai országokban népszerűek.

A pástétom eredete

A pástétom ókori eredete ellenére a középkori Európában vált igazán ismertté, főleg a nemesi és királyi konyhákon. Azaz anno valódi luxusételnek számított és manapság sem veszített presztízséből, főleg a különlegesebb változatai. Az ízét, aromáját a francia gasztronómia finomította tovább, így ma a legtöbb pástétomra jellemző stílusjegy francia eredetű.

Nemzetek pástétomai

Franciaország tagadhatatlanul a pástétom „hazája”, ahol ez a finomság igazi gasztronómiai alapkülönlegesség. Sokféle formában fogyasztják: a pâté de campagne egy rusztikus, durvára darált húsból készül, gyakran sertésből. A terrine egy szeletelhető pástétom, amely tálban sül, gyakran májból készül fűszerekkel. A foie gras hízott kacsa, vagy liba májából kreált igazi luxuspástétom. A franciák gyakran előétel gyanánt fogyasztják baguett-el, lekvárral tálalva.

A németeknél is régóta ismert a pástétom, főként májkrém (Leberwurst) formájában. Náluk a kenhető kolbászfélék is igen népszerűek, amelyeket kenyérre kenve fogyasztanak. Belgiumban leginkább a francia hagyományokat követik, ugyanis gazdag választékban kínálnak házi pástétomokat és terrine-eket. A belga sörökhöz hideg előételként tálalják. Magyarországon talán a májkrém a legismertebb reggelire uzsonnára is nagy kedvenc. A sertésmájkrém, vagy libamájpástétom gyakori vendégváró falat lehet friss kenyéren, baguette-en. A gyerekek kedvence a májkrémes kenyér paprikával. Hazánkban is egyre népszerűbbek a kézműves pástétomok, igazi luxusnak számít a libamájpástétom szarvasgombával. Oroszországban, Lengyelországban és más keleti országokban is népszerűek a pástétomok. Itt is gyakran házilag készítik el, májból, főtt húsból, zöldségekkel, fűszerekkel. Erre a régióra jellemző a sósabb, karakteresebb az ízvilág. Nagy-Britanniában a pástétom nem igazán elterjedt viszont a pork pie kicsit hasonló hozzá. Ez a húsos pite igazi angol klasszikus. Ugyanígy kedvelt a vadhúsból készült sós pite is.

Milyen ételekhez passzolnak leginkább a húskonzervek és pástétomok?

A húskonzervek és pástétomok nemcsak magukban ízletesek, hanem egyéb ételekhez is felhasználhatók, méghozzá igen sokoldalúan. A húskonzervekből (pl. sertéspörkölt, marhapörkölt, vagdaltak) gyors szósz készíthető tésztákhoz, rizshez. Lehet belőlük főzelék feltét, ugyanakkor melegszendvicsekre is kenhetők. Nincs más dolgunk, mint egy kis reszelt sajtot rátenni és már mehet is a sütőbe. Pástétomok (májkrém, húsos kencék) szintén kiválóan funkcionálnak szendvicskrémként reggelire, uzsonnára. Tökéletesek lehetnek hidegtálakhoz pirítóssal, zöldségekkel. Előételként is fogyaszthatók, lekvárral, lilahagymával, friss zöldségekkel.

Húskonzervek és pástétomok előnyei

Talán a legnagyobb előnye ezeknek az élelmiszereknek a hosszú eltarthatóság. Hónapokig, de akár évekig is tárolhatók hűtés nélkül. Ebből következően felhasználásuk igen kényelmes, nem kell sütni, főzni, maximum melegíteni kell attól függően, hogy mit készítünk belőlük. Általában magas fehérje tartalmuknak köszönhetően táplálóak. Utazáshoz, kiránduláshoz, táborozáshoz ideálisak. Kempingezés, túrázás esetén mindenképpen vigyünk magunkkal ezekből az élelmiszerekből!

Húskonzervek és pástétomok hátrányai

Persze nem árt, ha a csomagoláson található összetevőket alaposan tanulmányozzuk, mert tartalmazhatnak tartósítószereket és adalékanyagokat. A bennük található magas sótartalom miatt rendszeres fogyasztásuk rossz hatással lehet a vérnyomásra. A zsírtartalom is kérdéses, hiszen a zsírosabb húskonzervek kalóriadúsak lehetnek. A környezetre gyakorolt hatást sem ért figyelembe vennünk, hiszen a konzervdoboz hulladékként problémás lehet, amennyiben újrahasznosításról van szó.

Márkáink: Classic, Rio Mare, Globus, Orsi, Snack Szeged, Hamé, Házias Ízek, Rex Ciborum, Sadu, Agrico,